Cât mai costă să-ţi dai copilul la creşă în Galaţi

Cât mai costă să-ţi dai copilul la creşă în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aleşii locali au aprobat costul mediu lunar de întreţinere şi normele pe baza cărora se calculează contribuţia lunară de întreţinere datorată de părinţii copiilor înscrişi la Creşele nr. 1 şi 36. Astfel, pentru anul 2017 nivelul costului mediu lunar de întreţinere este în cuantum de 420 de lei /copil/lună.

Valoarea contribuţiei lunare a părinţilor se stabileşte în funcţie de veniturile acestora şi de numărul copiilor aflaţi în întreţinere. Astfel, dacă venitul mediu brut lunar cumulat al părinţilor sau reprezentanţilor legali depăşeşte 700 de lei, contribuţia va fi de 84 de lei pentru un copil aflat în întreţinere, şi de 42 de lei pentru doi sau mai mulţi copii în întreţinere. Dacă venitul mediu brut lunar cumulat este între 225 şi 699 de lei, contribuţia va fi de 42 de lei pentru un copil, şi de 21 de lei pentru doi sau mai mulţi copii aflaţi în întreţinere. Sunt scutiţi de la plata contribuţiei părinţii care au în îngrijire copii expuşi riscului de separare de familie.

Autorităţile nu au reuşit să explice, însă, de ce abia acum, la sfârşit de septembrie, sunt aprobate aceste costuri pentru 2017 şi cum au fost taxaţi părinţii până acum.

Citit 4534 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2017 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.