VOLUNTARI gălăţeni, în ajutorul unor familii sărace

VOLUNTARI gălăţeni, în ajutorul unor familii sărace
În imagine - Aurea Ledaru, Panaite Grigoraş, Simion Alexandru şi Emanoil Viorel
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

”Habitat for Humanity România” a construit 36 de locuinţe în doar cinci zile, în cartierul Izvoare din Bacău, pentru a ajuta familiile cu venituri mici, selectate în urmă cu un an. Acţiunea a avut loc între 2 şi 6 octombrie şi a făcut parte din proiectul "Big Build", cel mai mare eveniment de construire accelerată şi voluntariat, în cadrul căruia "Habitat for Humanity România" a ridicat locuinţe în beneficiul a 36 de familii cu venituri reduse din Bacău. 450 de voluntari români şi internaţionali au muncit, alături de cele 36 de familii beneficiare, la ridicarea caselor.

Aura Ledaru, Panaite Grigoraş, Simion Alexandru şi Emanoil Viorel sunt voluntarii gălăţeni care au luat parte la proiect şi care au reprezentat Galaţiul la acest eveniment. Ei sunt voluntari în cadrul serviciului SMURD al ISU Galaţi şi au ajutat, împreună cu alţi 40 de voluntari din cadrul instituţiilor ISU din ţară, ca familiile nevoiaşe să aibă un acoperiş deasupra capului.

Locuinţele au fost construite pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Bacău, iar beneficiarii lor au suportat doar costurile materialelor de construcţie. Casele sunt organizate în sistem duplex, triplex şi cvadruplex, au două şi trei camere, iar suprafeţele sunt între 35 şi 55 de metri pătraţi.

Directorul "Habitat for Humanity România", Roberto Pătrăşcoiu, a declarat pentru Radio Iaşi că o locuinţă va costa 35.000 de euro, însă o familie va trebui să plătească, timp de 20 de ani, doar 19.000 de euro, rata lunară ajungând la 350 de lei.

Citit 2101 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2017 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.