Dezamăgire greu de explicat la Campionatul Mondial

Dezamăgire greu de explicat la Campionatul Mondial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa naţională feminină de handbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Germania, după ce a fost învinsă de Cehia, cu scorul de 28-27 (14-17), în optimi, printr-un gol primit când mai erau patru secunde de joc.

Acest rezultat reprezintă una dintre cele mai mari surprize ale acestui turneu final, în condiţiile în care echipa României venea din postura de câştigătoare a grupei A, iar cea a Cehiei de pe locul patru, ultimul calificant din grupa B. De altfel, Cehia nu a arătat mari valenţe în acest joc, unul în care româncele au condus timp de 55 de minute (cea mai mare diferenţă, cinci goluri), dar a reuşit să se califice pentru prima dată în istoria sa în sferturi, profitând de jocul slab din defensivă al echipei României şi mai ales de randamentul foarte slab al portarilor Dedu şi Dumanska. Cehia a comis nu mai puţin de 12 greşeli tehnice pe parcursul jocului, cu patru mai multe decât România, şi totuşi a câştigat.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 13 goluri, dar restul echipei a contribuit prea puțin.

"Îmi asum tot"

Pivotul Crina Pintea, care în meciurile anterioare jucase foarte bine, a avut trei ratări la rând în repriza a doua, din poziţii ideale, ceea ce a făcut-o să se simtă principala responsabilă pentru eşec. "Pur şi simplu, vreau să spun că îmi asum tot ceea ce s-a întâmplat azi. Pentru că am greşit foarte mult, am ratat foarte mult. M-am jucat cu focul. Atât pot să spun! Sunt foarte dezamăgită, pentru că am muncit foarte mult şi, când a trebuit, nu am arătat ceea ce eu pot. Nu am ajutat echipa cu absolut nimic. Îmi asum în totalitate rezultatul, puteam să ajut mai mult şi nu se ajungea aici! Am făcut greşeli multe pe final şi asta ne-a costat", a declarat la final, printre lacrimi, Crina Pintea, conform prosport.ro.

"Centrul" Eliza Buceschi a admis pentru publicaţia citată că a lipsit luciditatea în momentele importante. "Le-am condus aproape tot meciul, dar linia se trage după 60 de minute, iar astăzi am pierdut. Cred că este doar vina noastră, am ratat prea mult, am făcut greşeli inexplicabile. Poate că ne-am dorit prea mult, în unele momente ne-am avântat fără să gândim şi ele au fost mai înţelepte şi au câştigat", a spus Buceschi.

Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, a pus eşecul pe seama lipsei de experienţă. "A contat lipsa de experienţă, dar a fost un lucru asumat, în ideea de a construi o echipă. Echipa se construieşte dând şansa jucătoarelor tinere să joace într-un asemenea turneu", a spus Dedu. În realitate, cel puţin pe faza ofensivă, echipa României nu a fost deloc cum spune Dedu, formula cu jucătoarele ce au avut cele mai multe minute în teren fiind una formată din handbaliste experimentate: Udriştoiu, Geiger, Buceschi, Pintea, Neagu, Ardean-Elisei.

 

Citit 1358 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2017 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.