Astăzi, meci mare la Patinoar! Dunărea joacă pentru intrarea în finala Cupa României
Foto: Sonia Baciu

Astăzi, meci mare la Patinoar! Dunărea joacă pentru intrarea în finala Cupa României
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Turneul "Cupei României" la hochei pe gheaţă se află în plină desfăşurare, la patinoarul din Galaţi, iar în această seară, de la ora 18.30, are loc un meci de mare atracţie, între formaţia locală CSM Dunărea - câştigătoarea ediţiei precedente - şi SC Miercurea Ciuc, prima clasată în actualul sezon al Ligii Naţionale. Miza este imensă, învingătoarea urmând să joace, sâmbătă, în marea finală pentru adjudecarea trofeului.

Teoretic, privind prin prisma rezultatelor din acest sezon, formaţia harghiteană este favorită: din 23 de meciuri disputate în sezonul regulat al Ligii Naţionale (LNH), a pierdut doar două, unul abia după şuturile de departaje, astfel că este lider detaşat în clasament. SC Miercurea Ciuc are un parcurs bun şi în Erste Liga (fostă Liga Mol), unde este pe locul 5.

Practic, Dunărea are şansele ei, reale, ultimele două jocuri directe din LNH fiind foarte echilibrate (ambele câştigate de ciucani la limită, cu acelaşi scor, 4-3). Totodată, hocheiştii gălăţeni mizează şi pe sprijinului unui public cât mai numeros, care să le aducă plusul cu care să câştige disputa. "Aportul publicului va conta foarte mult, aşa cum a contat la cele două campionate câştigate şi la Cupă. Sunt sigur că va fi al şaptelea jucător de pe gheaţă al echipei noastre. Am jucat cu ei (n.r. - SC Miercurea Ciuc) aici, la Galaţi, în campionat. Din păcate, am pierdut ambele jocuri cu 4-3, rezultate strânse. Important este că echipa a început să crească de la acele meciuri şi avem încredere că putem să câştigăm", a declarat hocheistul gălăţean Adrian Irimia.

De asemenea, antrenorul Vitali Donika este convins că va fi cu totul altfel faţă de ce s-a jucat până acum în sezonul regulat, spunând că este vorba de un joc la fel ca acelea din play-off, unde mobilizarea şi determinarea hocheiştilor este la cote maxime. "Meciul cu Ciucul are caracter decisiv, aşa că ne-am pregătim special pentru acest joc. Ciucul a câştigat ambele partide disputate la Galaţi în campionat, dar acum avem o altă structură în echipă şi probabil că fiecare dintre noi va trata meciul cu mai multă seriozitate şi sunt sigur că vom lupta cu toată energia. "Cupa României" e ca un fel de play-off, este un singur joc şi se poate întâmpla orice", a declarat Donika.

Cele două formaţii fac parte din Grupa B a turneului, alături de Sportul Studenţesc, echipă pe care ambele combatante au învins-o categoric: SC Miercurea Ciuc cu 22-1 (miercuri), iar Dunărea cu 9-4, ieri.

Înnvingătoarea din partida din această seară va juca finala mare, sâmbătă, de la 18,30, cu prima clasată din Grupa A, iar învinsa va juca pentru medaliile de bronz, tot sâmbătă, de la ora 14.30.

În primul joc din Grupa A, Corona Braşov a învins cu 3-1 pe Steaua, iar aseară urma să se dispute partida Progym Gheorgheni - Steaua. Astăzi, în această grupă, se întâlnesc, de la 14.30, Corona şi Progym.

Încă nu şi-au primit banii

Hocheiştii de Dunărea au evoluat ieri, în partida cu Sportul Studenţesc, purtând banderole albe, acesta fiind modul în care au ales să protesteze pentru că nu şi-au primit încă toate salariile restante. "Este vorba de jumătate din banii pe octombrie şi cei de pe luna noiembrie. Încă nu ne-au fost virată toată suma alocată de la municipalitate, aşteptăm din zi în zi", a explicat Mihai Brandabur, director al CSM Dunărea. La sfârşitul lunii trecute, o delegaţie a hocheiştilor a mers la Primărie, unde li s-a promis că se vor face demersuri ca până pe 10 decembrie să se ajungă cu salariile la zi.

Citit 3068 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2017 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.