HANDBAL. Decizie scandaloasă de arbitraj, în Liga Naţională

HANDBAL. Decizie scandaloasă de arbitraj, în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Formaţia Universitatea Cluj, aflată în luptă directă cu CSU Danubius Galaţi şi alte trei echipe pentru evitarea retrogradării, a fost ajutată de arbitraj să-şi câştige, luni, meciul de pe teren propriu cu handbalistele de la Corona Braşov, scor 32-31.

În ultimele secunde ale jocului, în prim-plan s-au aflat arbitrele Diana Florescu şi Anamaria Stoia, care au refuzat să ţină cont de prevederile din regulament referitoare la faulturile făcute în ultimele 30 de secunde, care se sancţionează, printre altele, cu aruncare de la şapte metri.

O jucătoare de la Corona se afla în posesia mingii şi a fost oprită din alergare spre poarta adversă, fiind ţinută cu ambele braţe de o adversară, când mai erau două secunde, la aproximativ 15 metri de poarta echipei adverse. Deşi handbalista echipei din Braşov se afla în situaţie de "pierdere efectivă a controlului corporal în timpul alergării", care se sancţionează printre altele cu aruncare de la şapte metri, conform articolelor 8.5 şi 8.10.d din regulament, arbitrele Florescu şi Stoia n-au ţinut cont de aceste prevederi şi au dictat doar aruncare liberă de la locul în care s-a produs faultul.

Înfrângerea i-a provocat demisia

Florescu - Stoia este una dintre perechile de arbitri cele mai bine cotate din Europa, fiind delegate la toate competiţiile majore, înclusiv "Final Four"-ul Ligii Campionilor, aspect care i-a sporit indignarea lui Vasile Curiţeanu, antrenorul echipei Corona. "În regulament se spune clar, indiferent unde este un astfel de fault, se dă cartonaş roşu, cartonaş albastru şi şapte metri. Dar ele parcă au regulamentul ştiut de toţi când arbitrează la competiţii internaţionale şi un altul, doar al lor, când arbitrează pentru campionatul nostru. De asta s-a ajuns ca, în România, rezultatele şi ierarhiile să fi stabilite în mare măsură de arbitri, nu de sportivi, mai ales că şi observatorii sunt pe aceeaşi mână cu arbitrii", a acuzat antrenorul braşovean.

Tehnicianul a precizat că marţi a demisionat şi ca urmare a înfrângerii de la Cluj. "Din păcate, tot noi, antrenorii, plătim pentru ceea ce fac arbitrii. Noi suntem daţi afară că nu avem rezultate, iar ei continuă. Şi pentru că, astfel, la Cluj am pierdut încă un meci, eu am demisionat", a anunţat Vasile Curiţeanu.

În urma victoriei de luni, Universitatea Cluj a ajuns la 14 puncte şi a urcat în clasament de pe locul 14, ultimul, până pe locul 10, primul deasupra liniei ce delimitează poziţiile ce duc la turneul de baraj (11 şi 12) şi retrogradare directă (13 şi 14).

Echipa gălăţeană CSU Danubius este pe locul 12, cu 12 puncte.

 

Citit 2346 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2018 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.