Presiune suplimentară pe CSU Danubius. O contracandidată la evitarea retrogradării, parcurs de fruntaşă

Presiune suplimentară pe CSU Danubius. O contracandidată la evitarea retrogradării, parcurs de fruntaşă
În imagine, fază din tur, de la meciul Danubius - Slatina, scor 20-17
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lucrurile sunt tot mai complicate pentru echipa gălăţeană, în lupta pentru evitarea retrogradării din Liga Naţională, după ce una dintre contracadidate s-a transformat brusc dintr-o echipă care nu poate bate pe nimeni într-o forţă a campionatului, prin prisma ultimelor rezultate.

În una dintre cele trei partide disputate miercuri, în cadrul etapei a 18-a, s-a înregistrat un rezultat mai mult decât surprinzător, cu efecte importante în lupta pentru evitarea retrogradării: ocupanta locului 14 (ultimul) înaintea acestei runde, CSM Slatina, a învins pe teren propriu una dintre cele mai valoroase echipe din competiţie, HCM Rm. Vâlcea, aflată pe locul al treilea, scor 20-16.

Rezultatul a fost atât de surprinzător, încât unii dintre simpatizanţii echipei din Rm. Vâlcea au refuzat în primă fază să admită că poate fi real. "Sigur nu e gresit pe frh (n.r. - siteul federaţiei) rezultatul? Nu are cum", s-a exprimat unul dintre aceştia, pe Facebook. Unele din comentariile pe aceeaşi reţea de socializare au trecut chiar dincolo de pragul suspiciunii, mai ales din partea celor care au asistat la partidă. "Blat, tată, am fost la meci", a scris Otto Bogdan, urmat de Dan Cringus: "Cel mai ordinar meci la care am putut asista, un blat pe faţă, pur şi simplu nu au vrut să joace".

Până în etapa a 11-a (înfrângere acasă cu HCM Slobozia, pe 10 ianuarie), CSM Slatina nu câştigase nici un meci, iar peste patru zile începea seria rezultatelor surprinzătoare, cu o victorie la Roman, acolo de unde, de ani buni, echipele oaspete pleacă greu cu puncte. De atunci, a mai fost o victorie în limite normalului, acasă cu Rapid (acum ultima clasată), şi o nouă surpriză, meci câştigat la Braşov, cu Corona.

În urma victoriei cu HCM Rm. Vâlcea, CSM Slatina a ajuns la 14 puncte, cu care a urcat de pe locul 14 până pe 10, primul deasupra liniei ce delimitează poziţiile ce asigură rămânerea în Liga Naţională. Pe locurile 11 şi 12, care duc la turneul de baraj, se află "U" Cluj (14 puncte), respectiv, HCM Slobozia (13 p). Echipa din Cluj a pierdut miercuri, pe teren propriu, 23-27 cu CSM Bistriţa, în timp ce HCM Slobozia a avut amânată întâlnirea cu Măgura Cisnădie, de acasă. La fel este cazul celor de la CSU Danubius (locul 13, direct retrogradabil), care trebuia să joacă, la Galaţi, cu Rapid (locul 14). Cele două jocuri amânate se vor disputa cel mai probabil pe 7 martie.

 

Citit 1049 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.