Avem cuplaj tare! Gălăţencele vor să învingă semifinalista Cupei EHF iar la baschet Phoenix poate intra matematic în play-off

Avem cuplaj tare! Gălăţencele vor să învingă semifinalista Cupei EHF iar la baschet Phoenix poate intra matematic în play-off
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sala Sporturilor "Dunărea" va găzdui, astăzi, un nou cuplaj cu meciuri de prima ligă, de data aceasta fiind vorba de handbal şi baschet, în care vor evolua echipele gălăţene CSU Danubius şi Phoenix.

Adunarea iubitorilor de sport se dă la sală pentru ora 17.00, când va începe un meci ce se anunţă foarte interesant, din Liga Naţională feminină de handbal. Este timp, ce-i drept, nu prea mult, chiar şi pentru cei care vor veni de la stadion, de la meciul Oţelului, să prindă startul partidei dintre CSU Danubius şi SCM "U" Craiova, una în care echipa gălăţeană are mare nevoie de puncte, iar pentru a le obţine trebuie să se autodepăşească. Handbalistele antrenate de Vali Costea întâlnesc echipa de pe locul 2, SCM Craiova, singura echipă care a reuşit în acest sezon să învingă campioana CSM Bucureşti. În plus, oltencele sunt calificate în semifinalele Cupei EHF, competiţie pe care şi-au propus să o câştige anul acesta.

Totuşi, chiar dacă vor avea în faţă un adversar foarte puternic, fetele de la CSU Danubius cred că pot obţine cele trei puncte. "Sperăm să facem un meci frumos, publicul să vină în număr cât mai mare să ne susţină şi să luăm cele trei puncte, de ce nu? Cred că atitudinea contează cel mai mult la meciul ăsta, suntem motivate şi cred că putem câştiga", a declarat portarul Elena Şerban. Una din coechipierele sale, extrema Andreea Mihart, crede şi ea în posibilitatea victoriei, mai ales dacă le vor ieşi contraatacurile. "Noi trebuie în primul rând să ne gândim la noi şi să abordăm meciul cu atitudine pozitivă. În echipă este o atmosferă bună. Trebuie să ne apărăm bine, aşa cum o facem de obicei, iar de data aceasta sper să ne meargă şi atacul. Mai ales dacă vom şti să profităm şi de oportunităţile de contraatac, să dăm astfel şi goluri mai uşor, putem câştiga", a spus Mihart, revenită recent de la echipa naţională de tineret, cu care a reuşit calificarea la Campionatul Mondial.

CSU Danubius este pe locul penultim din clasament, iar pentru a urca cel puţin o poziţie, ceea ce ar însemna evitarea retrogradării directe, nu îi este de ajuns câştigarea meciului cu contracandidata "U" Cluj, de la Galaţi, programat peste cinci etape (5 mai), conform lui Dan Pantea, preşedintele clubului. "Mai avem şapte partide, din care, după calculele mele, trebuie să obţinem două victorii şi un egal, pentru a evita retrogradarea, cu un astfel de bilanţ am putea chiar să evităm şi locurile de baraj. Craiova este o echipă calificată în semifinalele unei cupe europene, are în componenţă jucătoare de echipă naţională, dar nu este imposibil să câştigăm. Diferenţele între echipe, cu excepţia CSM-ului, nu sunt chiar aşa de mari, iar eu cred că şi echipa noastră este valoroasă, deşi suntem pe locul penultim", a declarat Pantea.

Locurile 12 şi 13 duc la turneul de baraj pentru rămânerea în Liga Naţională, iar 13 şi 14 înseamnă retrogradarea directă. În această zonă a clasamentului situaţia se prezintă astfel: 10. CSM Slatina 17 puncte, 11. U. Cluj 17 p, 12. HCM Slobozia 16 p, 13. CSU Danubius 15 p, 14. Rapid 12 puncte.

Phoenix poate încheia socotelile

După handbal, vor intra pe teren baschetbaliştii de la Phoenix, care vor întâlni, de la ora 19.00, formaţia BC Timba Timişoara. Echipa gălăţeană este pe locul 8 (cu 34 de puncte), ultimul calificant în play-off, în timp ce BC Timba este pe 9, cu 28 de puncte, dar şi un meci mai puţin. În aceste condiţii, printr-o victorie în această seară, cei de la Phoenix îşi pot mări avansaul şi rezolva în totalitate problema intrării în play-off. „Este un meci foarte important pentru noi, unul care decide locul de play-off din punct de vedere matematic şi avem nevoie de susţinerea fanilor pentru a face o nouă victorie. Avem mici probleme medicale, abia mîine (n.r. sâmbătă) vom decide lotul şi e un motiv în plus să simţim suportul publicului”, a declarat antrenorul gălăţean Florin Nini. Formaţia sa are potenţialul necesar pentru a se impune, aspect argumentat şi de faptul că a câştigat ambele partide din sezonul regulat cu Timba, cea de la Galaţi chiar la diferenţă foarte mare de scor, 96-76, chiar dacă în ultima perioadă bănățenii și-au întărit lotul

Citit 1220 ori Ultima modificare Vineri, 30 Martie 2018 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.