VOLEI | Şansele echipei Arcada la titlul de campioană, compromise
Foto: Sonia Baciu

VOLEI | Şansele echipei Arcada la titlul de campioană, compromise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galați n-a reuşit să ducă impresionantul ritm din ultimele două luni, cu 11 victorii consecutive, până la finalul campionatului, pierzând în antepenultima etapă, scor 0-3, meciul din deplasare cu Steaua. Dincolo de jocul slab făcut de Arcada, meciul a fost marcat de două puncte făcute cadou steliştilor de către arbitri.

Mult aşteptata finală de sâmbătă, meciul direct, de la Galaţi, dintre Arcada şi Tricolorul Ploieşti, nu va mai fi chiar o finală pentru titlul de campioană, după ce marţi seara formaţia gălăţeană a pierdut toate punctele puse în joc în faţa steliştilor. Tricolorul a luat două puncte în deplasarea de la Craiova, unde a câştigat cu 3-2, iar acum are un avans de patru puncte înaintea ultimelor două runde. Astfel, şansele celor de la Arcada de a deveni campioni sunt mai degrabă doar teoretice: ar fi nevoie de victorie la scor de trei puncte cu Tricolorul şi la Craiova, dar totodată şi ajutor de la VM Zalău, care să câştige în ultima etapă la Ploieşti.

În meciul de la Bucureşti, cu Steaua, voleibaliştii echipei gălăţene au avut parte exact de ce se temeau, un adversar renumit pentru periculozitatea serviciilor într-o zi în care i-au intrat repunerile în joc. Arcada a început bine, a condus până la 10-11, iar din acel moment a început o serie de servicii senzaţionale ale steliştilor, preluarea gălăţeană n-a mai dus mingi lejere către ridicător şi s-a ajuns la 20-13, diferenţă concretizată în set pentru Steaua cu 25-20.

Set şi moral furate de arbitri

Arcada a arătat putere de luptă în setul secund şi a condus mai mereu, până spre final, când a fost doborâtă de două decizii hoţeşti ale arbitrilor Paul Szabo-Alexi şi Marius Stefureac. La 17-18, la un atac afară al gazdelor, care a trecut la distanţă destul de mare, cam la minimum 20 de centimetri de blocajul gălăţean, cu traiectorie nemodificată, principalul Paul Szabo-Alexi a inventat o atingere de către blocaj şi, în loc de firescul 17-19, Steaua (şi prin extensie... Tricolorul) a primit cadou egalarea la 18. Iar asta n-a fost tot: la 23-22, un jucător de la Steaua a atins fileul cu capul, ba chiar a şi călcat în terenul gălăţean, chiar în faţa arbitrului secund Stefureac, care n-a sancţionat echipa bucureşteană, deşi totul fusese extrem de clar. Aşa s-a impus Steaua cu 25-22, în condiţiile în care scorul corect ar fi fost 23-24 şi şansă mare de set pentru Arcada. La 1-1 la seturi, cu totul altfel ar fi fost condiţiile de continuare a meciului, fără nervozitatea, oarecum firească, din echipa gălăţeană şi plusul de încredere oferit steliştilor.

Din păcate, Arcada n-a mai avut puterea de a depăşi momentul critic şi de a reveni. În setul trei a căzut de la 6-8 şi s-a ajuns la 11-8, s-a mai rezistat până la 16-14, dar de acolo totul s-a rupt: 25-16 şi prima înfrângere, după 11 victorii consecutive în campionat.

"Nu avem acum altceva de făcut decât să ne adunăm şi să încercăm să ne jucăm şansele până la capăt, aşa mici cum sunt", a concluzionat antrenorul Nicu Harabagiu.

Meciul cu Tricolorul de la Galaţi se va disputa sâmbătă, 21 aprilie 2018, de la ora 13,30.

Citit 1536 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.