Cum au votat gălăţenii la alegerile de la FRF! Puşcaş a primit din Galați aproape jumătate din totalul voturilor sale, aici a fost egalul lui Burleanu

Cum au votat gălăţenii la alegerile de la FRF! Puşcaş a primit din Galați aproape jumătate din totalul voturilor sale, aici a fost egalul lui Burleanu
Reprezentanţii cluburilor de fotbal gălăţene, la întâlnirea electorală cu Ionuţ Lupescu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Răzvan Burleanu a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), încă din primul tur, după ce şi-a spulberat adversarii. Burleanu a obţinut 168 dintre cele 254 de voturi exprimate (66,1%).

Ionuţ Lupescu, în ciuda faptului că a fost susţinut de "Generaţia de aur", Sir Alex Ferguson şi Mircea Lucescu, a adunat doar 78 de voturi (30,76%), în timp ce Marcel Puşcaş a fost votat de numai opt oameni (3,14%), iar Ilie Drăgan nu a primit niciun vot.

Într-o imaginară situație în care ar fi fost posibilă votarea doar de către entităţile sportive din Galaţi, am fi avut o mare surpriză: s-ar fi intrat în turul doi de la egalitate între Puşcaş şi Burleanu, cu primul favorit!

Oţelul şi Sporting, cu Lupescu

Iulian Apostol, managerul general al echipei Oțelul Galați, a spus că alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal (FRF) au fost organizate foarte bine și a avut o reacție fair-play, chiar dacă nu a fost ales Ionuț Lupescu, candidatul votat de clubul gălăţean.

"A fost o Adunare Generală cred că ok din toate punctele de vedere, nu avem ce să reproșăm. Lucrurile au decurs normal, nu au fost probleme. Evident, această încheiere cu 178 de voturi pentru Răzvan Burleanu spune multe. Cred că este un președinte al tuturor, inclusiv al celor care nu l-au votat, cel puţin aşa îmi place să cred. Ne-am manifestat votul pentru Ionuț Lupescu din mai multe motive, dar faptul că Răzvan Burleanu a câștigat nu înseamnă că noi nu recunoaștem președintele ales", a declarat Iulian Apostol, la Sport FM.

În ceea ce privește situația echipei Oțelul Galați, Apostol consideră că această încă are şanse şi este pregătită pentru a promova în Liga a II-a: "Suntem pregătiți să facem pasul către Liga a II-a. Noi am plecat la drum cu un obiectiv ferm, să încercăm să promovăm consecutiv, dar nu este deloc ușor. Din păcate, acum nu depinde doar de noi, ci şi de rezultatele contracandidatelor, însă faptul că suntem acolo ne dă încredere".

Conform surselor noastre, cu Ionuţ Lupescu a votat şi celălalt club gălăţean din Liga a III-a, Sporting Lieşti.

Trei pentru Puşcaş!

Din Galaţi, sursele noastre susţin că au venit trei din cele opt voturi ale lui Marcel Puşcaş. Două din aceste opţiuni au fost făcute publice, la fel ca aceea a Oţelului. Un vot pentru Puşcaş a fost acordat de către Dorin Butunoiu, preşedintele Metalosport. Acest club a fost exclus în acest an din toate competiţiile organizate sub egida FRF, din cauza unor datorii neachitate, dar a avut drept de vot, fiind încă membru afiliat. Cazul Metalosport a scos la iveală o carenţă a regulamentelor şi statutului FRF: un club poate, prin vot, să decidă pentru celelalte, nu şi pentru sine, în condiţiile în care nu mai are practic legătură cu competiţiile federaţiei.

De asemenea, ASCM Dunărea şi-a dat votul lui Marcel Puşcaş, conform reprezentatului clubului la Adunarea Generală, Ilie Hagioglu. "N-avem nimic de ascuns, am votat cu Puşcaş, care a avut cel mai bun program, în opinia noastră. Am fi mers cu Lupescu în turul al doilea, dacă s-ar fi ajuns acolo", a mărturisit Hagioglu.

Sursele noastre susţin că cel de-al treilea vot pentru Puşcaş a fost al echipei de futsal United, al cărei preşedinte, Toader Ştefu, a lansat în ultimele luni acuzaţii dure la adresa administraţiei Burleanu, în urma celebrului caz "Informatica Timişoara - United".

Din cele opt entităţi sportive gălăţene cu drept de vot, ar rămâne trei cu posibilă opţiune pentru Răzvan Burleanu: AJF, LPS şi FC Universitatea (fotbal feminin).

 

Citit 4134 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2018 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.