Arcada joacă derbiul campionatului

Arcada joacă derbiul campionatului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultimul meci din acest campionat de pe teren propriu, voleibaliştii de la Arcada, aflaţi pe locul doi, întâlnesc prima clasată, Tricolorul Ploieşti, de la ora 13,30. Apoi, de la ora 17,00, vor intra pe teren baschetbaliştii de la Phoenix, care vor juca cu Dinamo.

Până marţi, meciul Arcada – Tricolorul, din penultima etapă, era aşteptat ca marea finală pentru titlul de campioană, însă acum mai are acest statut mai mult la nivel teoretic. După un parcurs impresionant, cu 11 victorii consecutive, Arcada a capotat runda trecută în deplasarea de la Steaua, astfel că acum a ajuns la patru puncte în urma formaţiei ploieştene. Totuşi, teoretic se mai poate, printr-o victorie astăzi la scor de trei puncte (3-0 sau 3-1), la fel şi la Craiova, în ultima etapă, dar ar mai fi nevoie şi de un imens ajutor de la VM Zalău, care să câştige la Ploieşti. Formaţia sălăjeană nu mai are motivaţie dată de clasament, dar totuşi a arătat deseori că are valoare şi potenţial să producă o astfel de surpriză, rămâne să mai şi dorească. „Dacă Zalăul îşi apără şansele cinstit în ultima etapă la Ploieşti şi noi câştigăm trei puncte cu Tricolorul, atunci am mai avea şanse să fim campioni”, a sintetizat situaţia căpitanul echipei gălăţene, Filip Despotovski.

Dincolo de lupta pentru titlul de campioană, meciul de astăzi are miză pentru Arcada şi prin prisma măcar a păstrării locului secund, punctele puse în joc fiind necesare pentru a păstra distanţa faţă de Steaua, echipă care s-a apropiat la trei puncte şi care are un meci accesibil în acestă penultimă etapă, cu CSM Bucureşti.

După o scurtă pauză, de la ora 17,00 vor intra pe parchetul Sălii „Dunărea” baschetbaliştii de la Phoenix, care vor juca cu Dinamo în cadrul penultimei etape din faza secundă a Ligii Naţionale, grupa locurilor 7-12. Phoenix este pe locurile 7-8 (calificante în play-off), la egalitate de puncte cu SCMU Craiova, iar Dinamo pe locul penultim. În partida din turul acestei faze, Phoenix s-a impus clar la Bucureşti, cu 94-62, astfel că de la formaţia antrenată de Florin Nini se aşteaptă un nou meci cu multe reuşite ofensive spectaculoase, prin care să-şi confirme statutul de mare favorită.

Citit 1504 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2018 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.