Etapă perfectă pentru Oţelul. Victorie şi apropiere de lider

Etapă perfectă pentru Oţelul. Victorie şi apropiere de lider
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

SC Oțelul Galați a reușit să obțină un victorie importantă, scor 2-1 (0-1), pe terenul formației KSE Tg. Secuiesc, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 23-a a Ligii a III-a, seria 1.

În prima repriză, dominarea echipei gălăţene a fost totală, însă a lipsit inspiraţia în faţa porţii adverse. Mai mult, cu puţin timp înainte de pauză (min. 43), la una din rarele acţiuni ofensive ale celor din Tg. Secuiesc, gazdele au reuşit să deschidă scorul pe o nesincronizare în centrul defensivei gălăţene.

Repriza secundă a început şi mai surprinzător, cu gazdele împingând jocul spre poarta lui Udeanu, dar cei de la Oţelul au avut puterea de a reacţiona şi au echilibrat disputa, pentru ca apoi să-şi reia dominarea, pe care au şi reuşit să o concretizeze. În minutul 62, la o centrare a lui David, şutul lui Cârjan a fost blocat de un fundaş, mingea a ricoşat spre Necşulescu, care a egalat din şapte metri. Oţelul a continuat să atace şi a fost răsplătită în min. 70: centrare din corner a lui Sălăgeanu, reluată cu capul în gol de George Cârjan.

Antrenorul Alexandru Ciobanu a început jocul în următoarea formulă: Udeanu – Al. David, Gâță, R. Moglan (cpt), Sevastian – Crihană, Chiriac – Bîrlădeanu, Necșulescu, Sălăgeanu – Cîrjan. În repriza a doua au mai intrat: Bahnașu, M. Vlad și Al. Vasile.

Antrenorul Alexandru Ciobanu şi-a lăudat jucătorii pentru atitudinea pozitivă avută după ce au fost conduşi. „Am avut un adversar bun, tenace, care acasă a marcat multe goluri. Am dominat aproape în totalitate, dar acea nesincronizare din apărare ne-a costat. Apoi, jucătorii noştri au arătat spirit de echipă, de luptători şi au întors rezultatul în favoarea noastră şi astfel am luat trei puncte foarte importante. Acum trebuie să ne canalizăm energiile pozitive adunate din aceste victorii spre jocul următor. Am convingerea că vor băieţii vor rămâne concentraţi”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Totodată, derbiul etapei s-a încheiat cum îşi doreau cei de la Oţelul: FK Miercurea Ciuc a reușit să câștige pe teren propriu în fața celor de la Aerostar Bacău, scor 3-0.

În urma acestor rezultate, roș-alb-albaștrii s-au apropiat la trei puncte de liderul clasamentului: Aerostar Bacău – 52 pct, SC Oțelul Galați – 49 pct, FK Miercurea Ciuc – 49 pct.

Următorul joc al echipei gălăţene se va disputa acasă, împotriva formației CSM Roman, în etapa cu numărul 24. Partida va avea loc marți, 24 aprilie, cu începere de la ora 17:00, pe stadionul Oțelul.

Cealaltă echipă gălăţeană din serie, Sporting Lieşti, a câştigat fără joc, în urma excluderii din campionat a adversarei din această etapă, Metalosport.

Citit 4895 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2018 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.