Fotbalistele gălăţene îşi joacă promovarea

Fotbalistele gălăţene îşi joacă promovarea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de fotbal FC Universitatea Galaţi joacă, duminică, cel mai important meci al său din cei aproape trei ani de existenţă, derbiul pentru promovarea în prima ligă, cu Selena Constanţa, în deplasare. Partida de la Constanţa va avea loc pe Stadionul "Farul", de la ora 11.00.

Cele două formaţii sunt la egalitate aproape perfectă în fruntea clasamentului eşalonului secund, cu două etape rămase până la final: au câte 34 de puncte şi un plus şase la golaveraj pentru FC Universitatea.

În tur, la Galaţi, scorul a fost egal, 2-2, astfel că echipa gălăţeană are nevoie de cel puţin un egal, cu cel puţin două goluri marcate, pentru a nu fi depăşită la primul criteriu de departajare, rezultatele directe.

Faţă de partida din turului campionatului, echipa gălăţeană şi-a fortificat lotul, în special prin transferuri din Republica Moldova.

Din păcate, derbiul nu va fi abordat chiar în cele mai bune condiţii, dar întâmplările nefericite din ultimele zile au amplificat şi mai mult determinarea jucătoarelor, care nu concep să rateze victoria în meciul pentru care au muncit tot sezonul.

Loredana Nica, cea mai experimentată jucătoare din lot, acuză dureri la spate, este suspectă de hernie de disc, dar i-a anunţat pe antrenorii Alexandru Caracaş şi Gabriel Călinescu că vrea să facă deplasarea şi să-şi ajute echipe din teren cel puţin o repriză.

Un exemplu şi mai edificator al determinării şi unităţii lotului gălăţean vine în urma tristului episod din viaţa basarabencei Dumitriţa Prisăcari, căreia i-a decedat mama în această săptămână. Cu toată durerea din suflet, jucătoarea care reprezintă motorul din linia mediană a echipei gălăţene a anunţat că nu concepe să nu fie pe teren la Constanţa şi că va reveni din Republica Moldova în timp util. "Celelalte fete ne-au spus că vor juca pentru Dumy, vor da totul pe teren pentru a-i oferi promovarea ca o mică alinare în acest moment foarte greu", ne-a mărturisit Alexandru Caracaş, unul dintre antrenorii echipei.

Echipa secundă a clubului gălăţean va juca şi ea în acest weekend, în Liga a III-a, urmând să întâlnească astăzi, în deplasare, formaţia Vulpiţele Galbene Roman.

Citit 1137 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.