UPDATE | Semimaratonul Galați 2018, unul al contrastelor
Foto: Sonia Baciu

UPDATE | Semimaratonul Galați 2018, unul al contrastelor
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

După eșecul Semimaratonului, Fundația Comunitară încearcă "dresul busuiocului". Ca urmare a neregulilor relatate de participanții la cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Galați 2018, organizatorul evenimentului, Fundația Comunitară Galați (FCG), își asumă în mod public, atât greșelile, cât și disponibilitatea de a repara... ceea ce mai poate fi reparat, fără însă a preciza concret cum.

Astfel, într-un comunicat de presă, "Fundația Comunitară Galați, reprezentată legal de domnul Marius Geru, în calitate de vicepreședinte, cunoaște faptul că în cadrul evenimentului Semimaraton Galați 2018, din data de 27 mai a.c., au existat situații care nu au fost în conformitate cu Regulamentul publicat pe site-ul oficial, www.semimaratongalati.ro. În acest sens, s-a luat legătura cu o parte dintre participanți și se fac demersuri pentru a identifica câștigătorii afectați de confuzia creată. Totodată, dorim să menționăm că vom trata cu cea mai mare seriozitate fiecare contestație primită și vom găsi soluții pentru a clarifica nelămuririle apărute în rândul câștigătorilor. Scopul nostru este acela de a le valorifica meritele cuvenite în cadrul competiției și a le oferi premiile de drept menționate în Regulamentul oficial al evenimentului. Eforturile pentru organizare au fost susținute prin voluntariat de către trei membri din boardul Fundației Comunitare Galați, dar și de către 100 de studenți și elevi", se arată în comunicat.

Totodată, se precizează că "orice contestație din partea alergătorilor poate fi depusă electronic pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 10 iunie a.c., urmând ca acestea să fie analizate și soluționate până la data de 15 iunie a.c. Conform Regulamentului, în termern de trei zile lucrătoare, vom verifica și finaliza datele privitoare la fiecare cursă, urmând ca, la finalul acestei perioade, toți câștigătorii să fie contactați, atât telefonic, cât și prin e-mail. În ciuda tuturor provocărilor, dorim să felicităm încă o dată câștigătorii și să le mulțumim participanților pentru implicare", se încheie comunicatul FCG.

Reamintim, că pe lângă problemele apărute cu privire la premiere, cu încurcarea premiilor, absența medaliilor de finisher, dar mai ales a celor de pe locurile de podium, au fost multe altele, printre care absența toaletelor și a punctelor de hidratare de la start/sosire.


Duminică dimineață, 27 mai 2018, o vreme numai bună pentru alergare, un oraș înțelegător, în ciuda restricțiilor rutiere, cu oameni zâmbitori, ceea ce pentru Galați însemnă mult. Așa am fost întâmpinată în zona centrală a orașului, la cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Galați 2018, organizat de Fundația Comunitară Galați. Cu un număr mai mare de participanți în comparație cu edițiile precedente, zona de desfășurare, aflată în fața intrării principale a Parcului Eminescu, s-a dovedit neîncăpătoare atât pentru cei care au alergat, cât și pentru cei care i-au susținut. Dar toate astea s-au ”stins” când feedback-ul primit a început să ”prindă” contur: de la lipsa toaletelor, la lipsa de comunicare din partea organizatorilor cu alergătorii cărora nu li s-a spus exact traseul. Sau de la absența medaliilor de finisher până la gustul amar cu care concurenții chemați la Galați vor pleca spre casele lor. Dar mai mult, la disprețul cu care a fost tratat evenimentul pe simplul motiv că ”ni s-a schimbat echipa și nu am reușit să ne ocupăm de toate aspectele...”.

Au fost prezenți copii și adulți, aflați la prima lor cursă importantă, dar și concurenți care au revenit din țări străine special pentru acest eveniment. Neculai Lepădatu, gălățeanul stabilit de peste 15 ani în Franța, și care anul trecut a alergat la semimaraton, a venit împreună cu soția lui, Mihaela, pentru actuala ediție a competiției. ”Gălățenii, și nu numai, trebuie să înțeleagă că acest eveniment sportiv poate pune orașul pe harta României, fiind unul dintre puținele din zona aceasta. Am venim cu soția, care a alergat la cros, și am fost foarte încântați de faptul că lumea ne-a susținut pe parcursul traseului. E mare lucru să vezi asta, dar desigur că am mai văzut și lacune. Sperăm totuși ca anul viitor acestea să fie remediate”, a declarat gălățeanul.

”Copiii au plecat cu lacrimi în ochi când au văzut că nu au primit nici măcar medalia că au terminat cursa. Poate pentru noi adulții astfel de situații par ”digerabile”, pentru ei, nu”, ne-a spus indignat unul dintre participanți.

Printre concurenți, atleți profesioniști sau doar amatori, i-am remarcat pe Mihai Cristian Tâmpeanu (antrenor karate Kodo), Daniela Ciocan și Alina Tecuță Gherasim - atlete, junioarele de la Handbal Art, precum și fotbaliștii de la SC Oțelul.

Peste o mie de participanți au alergat și donat pentru una dintre cele opt cauze umanitare, aproximativ 35.000 de lei. Reamintim că 85 la sută din banii strânși vor fi redirecționați cauzelor.

Citit 15851 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2018 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.