FOTBAL | Metalosport şi Şoimii Dunăreni, campioanele micilor juniori

FOTBAL | Metalosport şi Şoimii Dunăreni, campioanele micilor juniori
Metalosport, campioana judeţeană a juniorilor Under 15
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Campionatele judeţene de juniori s-au încheiat cu triumful celor de la Metalosport la categoria de vârstă sub 15 ani, respectiv Şoimii Dunăreni la sub 13 ani.

Cei de la Metalosport au dominat autoritar competiţia juniorilor C, formaţia antrenată de Ion Basalîc terminând Grupa A cu punctaj maxim, doar trei goluri primite în 20 de etape şi 161 înscrise. Tot cu punctaj maxim au terminat şi play-off-ul, fază a competiţie unde dezamăgirea a venit de la câştigătoarea celeilalte grupe, CSŞ Tecuci, prin neprezentarea la ultimul meci.

Cei mai buni marcatori de la Metalosport au fost Mihai Victor Cvitenco - 34 goluri, Ovidiu Mădălin Grădinaru - 31 şi Costin Laurenţiu Neamţu - 28. Ceilalţi jucători din lotul campioanei judeţene sunt: Ovidiu Sebastian Butunoiu, Adriano Prodan Doana (portari) - Marc Cireş, Ilie Ciuraru, Vlad Chiriloaie, George Ciobanu, Dorin Cojan, Vlad Drugescu, Teodor Farcaş, Florin Hariuc, Iustin Hittu, Robert Manea, Robert Nanu, Eduard Niţă, Răzvan Patriche, Robert Paruschi, Cosmin Popa, Radu Stoian şi Eduard Tocilianu.

Astfel, juniorii C de la Metalosport s-au calificat la faza zonală, fiind repartizaţi în Zona 2, turneu care se va desfăşura la Constanţa, începând de mâine. Echipa gălăţeană face parte dintr-o grupă cu Inizio Focşani, echipă pe care o va întâlni mâine dimineaţă, şi FC Voluntari, cu care va juca pe 1 iunie. Din cealaltă grupă fac parte Viitorul Constanţa, Blue Stars Brăila şi Delta Tulcea. Câştigătoarele celor două grupe vor juca finala turneului, pentru desemnarea formaţiei ce va merge apoi la unul din cele două turnee semifinale.

Pentru că a avut mai mult de 14 echipe în campionatul judeţean, Galaţiul îşi trimite şi vicecampioana la etapa zonală. Acesta este formaţia Şcolii de Fotbal Junior (antrenor Doru Balmuş), care a fost repartizată în Zona 1, tocmai la Suceava, unde va juca în grupă cu LPS Bacău (1 iunie) şi CSM Poli Iaşi (2 iunie).

Şoimii Dunăreni, primul trofeu major

Campionatul judeţean al juniorilor D (sub 13 ani) a fost câştigat de Şoimii Dunăreni, una dintre cele mai tinere şcoli de fotbal din Galaţi, care s-a înfiinţat în urmă cu trei ani. Grupa antrenată de Bogdan Crăciun şi Andrei Calinov s-a impus în competiţia organizată de AJF Galaţi şi la care au fost 17 competitoare. "Nimeni nu ne dădea nicio şansă, mai ales în grupa asta. Am început cu foarte puţini copii, aproape că se destrămase grupa şi iată că după un an de zile am devenit campioni judeţeni şi ne pregătim de zonă. Meritele sunt ale copiilor şi ale celor doi antrenori", şi-a exprimat satisfacţia Paul Voicu, preşedintele clubului.

Lotul campionilor îi are în componenţă pe: Ştefan Munteanu, Ştefan Voinea, Mario Popa (portari), Gabriel Lemnaru, Eduard Dalaban, Paul Popa, Mircea Stan, Robert Şoptică, Bogdan Giol, Robert Moldoveanu, Cosmin Doca, Raul Guriencu, Eduard Cialacu, Alexandru Basalic, Alexandru Arsene, Victor Neagu, Leonard Dragomir şi Valentin Vasilescu.

Vicecampioană a fost Şcoala de Fotbal Oţelul Galaţi (antrenor Bogdan Balaban), care a avut doar două puncte mai puţin decât câştigătoarea şi care va merge şi ea la faza zonală, a cărei tragere la sorţi va avea loc joi.

Pe locul 3 a terminat acest campionat Suporter Club Oţelul Galaţi, la trei puncte de prima clasată şi cu unul mai puţin faţă de vicecampioană.

Laureatele, atât la juniori C cât şi la D, au fost premiate în cadrul unei festivităţi care a avut loc în pauza meciului de Liga a III-a dintre Oţelul şi AFC Hărman.

Şoimii Dunăreni, echipa campioană la Under 13:

Citit 3647 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2018 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.