Simona Halep, a treia finală la Roland Garros

Simona Halep, a treia finală la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE | Jucătoarea româncă Simona Halep, liderul mondial, va juca, sâmbătă, 9 iunie 2018, de la ora 16,00 (Eurosport), în a patra finală de Grand Slam a carierei, iar adversară îi va fi americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA, campioană la US Open în 2018).


Jucătoarea româncă Simona Halep, liderul mondial, s-a calificat, joi, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe iberica Garbine Muguruza (locul 3 WTA), cu 6-1, 6-4.

Halep a avut un început de meci în forță, reușind să deschidă setul cu un break, ca apoi să facă încă alte patru puncte consecutive. Setul secund a fost mai echilibrat, momentul decisiv fiind în al nouălea game, când Halep a salvat trei mingi de break.

„Simt că am muncit bine, am făcut ceea ce a trebuit, sunt la un nivel ridicat și mă bucur că sunt și sănătoasă - nu am niciun fel de problemă. Vom vedea ce se va întâmpla, e bine să fiu din nou într-o finală de Grand Slam, este chiar nemaipomenit. A fost un meci greu, era normal să fie așa, e locul trei în lume. A fost locul unu, a câștigat două Grand Slam-uri, este o jucătoare extraordinară. M-a motivat stilul ei de joc, am luptat pentru fiecare punct, chiar dacă am fost condusă în setul doi. Am simțit că am șansa să câștig, că am jocul potrivit pentru a câștiga meciul și nu am cedat nicio clipă, ceea ce a fost bine. Fizic cred că am fost un pic mai puternică, chiar și la lovituri, chiar dacă ea a lovit tare am blocat unele lovituri și chiar am pus și eu putere în mingi. Cred că împreună a ieșit un meci foarte bun. La nivelul acesta cred că toate jucătoarele știu cum să privească un meci, o semifinală de Grand Slam mai ales. Înainte să intru pe teren am vorbit cu Darren și am făcut-o despre meci, nimic altceva”, a declarat Simona Halep.

Finala, a treia la Roland Garros pentru româncă, după 2014 și 2017, se va disputa sâmbătă, iar adversară îi va fi americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA, campioană la US Open în 2018).

Stephens s-a impus într-o oră şi 17 minute. în fața americancei Madison Keys (locul 13 WTA), care i-a fost adversară și în finala de anul trecut de la US Open, învingând-o atunci cu 6-3, 6-0.

„Este turneul meu favorit, sunt fericită să fiu în finală, abia aştept să joc în ultimul act”, a declarat Stephens la Eurosport, după victoria cu Keys.

Halep s-a impus de cinci ori în cele șapte meciuri directe disputate cu Stephens, cea mai recentă victorie fiind în semifinalele de la Cincinnati (hard) în 2017, când românca a câștigat, cu categoricul 6-2, 6-1. Pe zgură, Halep s-a impus în ambele întâlniri, la Barcelona în 2012 (scor 6-4, 6-4), respectiv, optimile de la Openul francez în 2014 (6-3, 6-4).  

 

Citit 1299 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2018 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.