Remontada, oprită de un penalty inventat

Remontada, oprită de un penalty inventat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Învinsă cu 4-0 pe teren propriu de CS Făurei, în prima manşă a barajul de promovare în Liga 3, echipa Universităţii “Dunărea de jos” a fost foarte aproape de o întoarcere incredibilă a situaţiei: a condus cu 4-1 în retur, scor la care gazdele au primit un penalty dat pentru o infracţiune inexistentă.

Echipa lui Bănel Nicoliţă, CS Făurei, a promovat după un chin neaşteptat în meciul retur, ajutată şi de cel puţin o greşeală de arbitraj în favoarea lor, conform spuselor celor de la ACS Universitatea “Dunărea de Jos” (CSU). Jocul s-a terminat cu victorie gălăţeană, scor 3-4.

Meciul a început cu o primă decizie de arbitraj contestată de gălăţeni, opriţi pentru un ofsaid inexistent. Apoi, CS Făurei a deschis scorul prin cel mai bun jucător din partida tur, Stelică Nicoliţă, fază la care oaspeţii au reclamat un ofsaid, în favoarea deciziei arbitrului asistent invocându-se faptul că mingea a ajuns la atacantul brăilean după o deviere a unui fundaş.

Având 5-0 la general, cei de la CS Făurei s-au crezut cu promovarea asigurată, dar a urmat o cursă nebună de recuperare a celor de la CSU Galaţi. Până la pauză, se ajunsese deja la 1-3, moment în care Bănel Nicoliţă a realizat că intrarea în eşalonul al treilea este în pericol şi s-a retras ca fundaş central. S-a ajuns chiar la 1-4, situaţie în care formaţia studenţilor mai avea nevoie de un singur gol pentru a obţine promovarea. Au şi avut o ocazie uriaşă de a-l înscrie, nefructificată de Anastasie, scăpat singur cu portarul.

Iureşul gălăţenilor s-a oprit în urma unui penalti, din care s-a făcut 2-4, şi această decizie a arbitrului Ovidiu Oprea fiind aprig contestată de echipa oaspete.

“Eram în spatele adversarului, abia dacă l-am atins uşor cu pieptul. Nu se dă niciodată penalti la aşa ceva”, a spus Mădălin Hilohi, fundaşul gălăţean implicat la faza respectivă. Acesta a mai reclamat că Bănel Nicoliţă l-a agresat când jocul era oprit, dar a fost iertat de eliminare: “Un jucător de la ei era căzut, noi eram în atac şi eu am continuat faza. Bănel a respins în afara terenului iar apoi mi-a pus mâna-n gât şi m-a împins. Era prin minutul 80, la 4-2 pentru noi”.

Adrian Grigoraş, căpitanul echipei din Galaţi, consideră că promovarea a fost viciată de arbitraj. “Am avut gol valabil în primele două minute, nevalidat. Asistentul a ridicat steagul când mingea intra în poartă, pentru un ofsaid inexistent. Apoi, au dat ei gol la o fază în care Stelică Nicoliţă era în ofsaid vreo cinci metri. Un fundaş al nostru a deviat mingea, dar nu o avea sub control, ca să spui că a venit de la adversar. Iar la 4-1 pentru noi, le-a dat penalti aiurea, fundaşul nostru abia dacă l-a atins cu pieptul. Arbitrii nu ne-au lăsat să luptăm până la capăt, ei au decis în mare măsură promovata”, a spus Grigoraş.

Pentru ACS Universitatea au înscris Chiciuc (două), Grigoraș - penalti, Țuiu. Antrenorul Cătălin Savu a început meciul cu Măstăcan – Stancu, Morogan, Moise, Hilohi – Chiciuc, Ignat, Iacob – Anastasie, Grigoraş, Popov. Au mai intrat Ţuiu, Gârleanu, Perju şi Dajbog.

 

Citit 2080 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2018 20:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.