Ziua și transferul la CSU Danubius. Întăriri din Germania

Ziua și transferul la CSU Danubius. Întăriri din Germania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină CSU Danubius a anunţat, vineri, 6 iulie 2018, transferul interului lituanian Marija Gedroit, care vine din Bundesliga, de la Bayer Leverkusen, după ce cu o zi înainte clubul gălăţean semnase cu extrema stânga gălăţeană Lăcrămioara Cîlici.

Marija Gedroit este lituaniancă, are 31 de ani (înălţime 1.80 m) şi este o jucătoare de mâna dreapta, polivalentă la linia de 9 metri, putând evolua atât pe cele două posturi de inter, cât şi pe centru. Este de mulţi ani o jucătoare de bază a naţionalei ţării sale, pentru care a înscris 12 goluri la turneul final al Campionatului Mondial de anul trecut.

Vine din campionatul german, unde a evoluat sezonul trecut pentru Bayer Leverkusen. A plecat din Lituania când avea 21 de ani, mai întâi în Cehia, unde a stat un sezon, apoi a ajuns în Polonia, unde a jucat trei sezoane pentru formaţia Kielce. Au urmat, începând din 2011, patru sezoane în Islanda, unde mereu a fost printre cele mai bune marcatoare ale campionatului. De altfel, în 2012, a fost golgheter al competiţiei islandeze, cu 159 de goluri în 24 de jocuri. Apoi, din 2015, a fost pentru un sezon şi jumătate în Ungaria, la Kisvardai, după care a semnat cu Bayer Leverkusen.

Marija Gedroit a semnat un contract valabil pentru următorul sezon al Ligii Naţionale, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Ea reprezintă al treilea transfer perfectat de CSU Danubius în această vară. Campania de achiziţii a fost deschisă cu Andreea Pătuleanu (26 de ani), care joacă pe posturile de inter stânga şi centru, venită de la HC Slobozia. Pătuleanu a mai jucat în Liga Naţională la SCM Craiova și HC Sebeș Alba.

Apoi, joi, a semnat cu CSU Danubius extrema stânga Lăcrămioara Cîlici (27 de ani). Aceasta este gălățeancă, a făcut junioratul la fostul club HC Oțelul, în 2009 a plecat la Știința Bacău, iar din 2014 a trecut la echipa de Liga Națională din Roman, la care a evoluat până la finalul ultimului sezon.

CSU Danubius  şi-a păstrat majoritatea jucătoarelor din sezonul trecut, plecând doar Nicoleta Safta şi două din jucătoarele cu puţine minute pe teren, Dajana Jovanovska şi Andreea Beleska.

Citit 2185 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Iulie 2018 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.