CAMPIONATUL MONDIAL LA FOTBAL | A treia finală pentru ”Les Bleus”

CAMPIONATUL MONDIAL LA FOTBAL | A treia finală pentru ”Les Bleus”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Selecţionata Franţei s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Belgiei, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, la Sankt Petersburg, în prima semifinală a competiţiei.

Franţa, campioană mondială în 1998, va juca a treia sa finală mondială, graţie golului marcat de fundaşul Samuel Umtiti (min. 51), la o centrare din corner. Belgia, semifinalistă şi în 1986, a ratat din nou şansa de a juca pentru trofeu şi va lupta în finala mică, pentru medaliile de bronz.

"Diferenţa s-a făcut la un corner"

Eden Hazard, căpitanul Belgiei, şi-a exprimat decepţia, precizat că echipa sa ar fi meritat mai mult. "Sunt un pic decepţionat, consider că meritam mai mult. Am controlat jocul, dar nu ne-am creat multe ocazii, deoarece Franţa se apără foarte bine. A fost un meci care s-a decis la detalii, cum se întâmplă deseori într-o semifinală. Un corner a făcut diferenţa. Dar sunt totuşi mulţumit pentru ce am realizat la această competiţie. Cred că am fost cea mai frumoasă echipă de la Cupa Mondială'', a declarat Hazard.

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, consideră că echipei sale i-a lipsit un pic de şansă. "A fost un meci foarte strâns. Am avut posesia mingii şi trebuie să aduc un omagiu apărării franceze. Ne-a lipsit magia în faţa porţii, iar Lloris (n.r. - portarul Franţei) a avut intervenţii bune. Lucrurile ar fi stat diferit dacă aveam un pic de şansă, însă sunt foarte mândru de băieţii mei, au dat totul până în ultim secundă. Nu i-am văzut pe francezi să domine meciul, să fie mai puternici mental. Primul gol s-a dovedit fatal, diferenţa s-a făcut la un corner", a declarat tehnicianul spaniol.

De partea cealaltă, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a salutat performanţa "excepţională" reuşită de echipa sa. "Este un lucru excepţional. Sunt cu adevărat foarte fericit pentru jucătorii mei. Sunt tineri, însă au avut ambiţie, caracter şi mentalitate de învingători. Îmi scot pălăria în faţa lor şi a întregului meu staff. Meritele aparţin jucătorilor şi suntem în finala Cupei Mondiale graţie celor care au fost pe teren", a declarat Deschamps, după joc.

Selecţionerul francez nu a uitat înfrângerea suferită în faţa Portugaliei, în finala Campionatului European din 2016, găzduit de Franţa, şi este convins că de data aceasta va fi un alt deznodământ. "Nu am digerat încă ceea ce s-a petrecut acum doi ani, lucrurile sunt încă în mintea noastră. Aşa că vom vedea, în linişte, cum vom aborda această finală. Jucătorii mei sunt tineri, însă au un mental puternic, sunt foarte competitivi şi au progresat mult. Au demonstrat acest lucru în faţa Belgiei", a mai spus Deschamps.

La trofeu, la fel cum a fost ca jucător

Selecţionerul Franţei ar putea deveni a treia personalitate din istoria fotbalului care câştigă Cupa Mondială atât ca jucător cât şi ca antrenor. Doar doi oameni de fotbal au mai reuşit această performanţă, brazilianul Mario Lobo Zagallo şi germanul Franz Beckenbauer.

Deschamps a fost căpitanul selecţionatei care a adus Franţei singurul titlul mondial din istoria sa, la Cupa Mondială din 1998.

Finala se va disputa duminică.

Citit 897 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.