Un portughez şi un brazilian, la United

Un portughez şi un brazilian, la United
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Ne-ar mai trebui cel puţin doi jucători, în condiţiile în care au plecat în această vară Varela, un jucător valoros, şi experimentatul Covaci", spunea Florin Ignat, în urmă cu două săptămâni, în momentul sosirii sale ca antrenor principal la echipa de futsal United Galaţi. Solicitarea tehnicianului a fost "procesată" de conducerea clubului, astfel că s-a anunţat perfectarea a două achiziţii, un jucător portughez şi unul brazilian.

Vicecampioana României din ultimele două sezoane l-a cooptat în lot pe experimentatul Nuno Alexandre Vieira Côco, născut pe 11 septembrie 1981, micuţul portughez (1,66 înălţime) care n-ar trebui să aibă nevoie de prea mult timp de adaptare, în condiţiile în care nu se află la prima "debarcare" în România. Antrenorul Florin Ignat îl ştie foarte bine, avându-l în lotul de la Autobergamo Deva cu care, în urmă cu două ediţii ale Ligii I, învingea chiar pe United, în dramatica finală a campionatului, închieată cu scorul general de 3-2. Anterior, Côco a jucat trei sezoane în campionatul Rusiei şi apoi a trecut în Italia, la formaţia Real Rieti.

Al doilea nou-sosit, brazilianul Rafael Cristiano De Souza Rafinha, are 30 de ani şi cetăţenie italiană, evoluând multe sezoane în futsalul din Peninsulă.

Cei doi, care au semnat cu United contracte pe o perioadă de un an, urmează să ajungă în Galaţi în cel mult o săptămână, pentru a începe antrenamentele de pregătire a noului sezon, alături de ceilalţi coechipieri. Reunirea lotului este programată de 25 iulie.

În afară de Bogdan Covaci şi Guilherme Varela, ambii plecaţi pe traseul invers făcut de antrenorul Ignat şi portughezul Côco, la Autobergamo Deva, United şi-a păstrat ceilalţi jucători din sezonul trecut.

Startul în următoarea ediţie a Ligii I a fost stabilit de către FRF să fie în data de 1 septembrie, dar United va începe sezonul cu o săptămână mai devreme. Echipa gălăţeană urmează să joace pentru Supercupa României, datorită statului de vicecampioană, în condiţiile în care campioana Ligii I, Informatica Timişoara, a câştigat sezonul trecut şi Cupa României.

”Cu aceste două transferuri, am cam definitivat lotul, sunt şanse mici să mai apară vreo noutate”, a declarat Toader Ştefu, preşedinte United Galaţi.

Citit 1234 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2018 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.