Alţi trei gălăţeni au revenit la Oţelul

Alţi trei gălăţeni au revenit la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Suporter Club Oţelul Galaţi, după ce şi-a numit căpitanul din anii ’90, Vali Ştefan, în postul de director general, şi l-a readus pe antrenorul Stelian Bordieanu în conducerea staffului tehnic, îşi aduce în lot mai mulţi jucători gălăţeni experimentaţi, cu care să lupte pentru promovare în noul sezon al Ligii a III-a.

După anunţatele "repatrieri" ale fundaşului Ionuţ Puţanu şi atacantului Marius Matei, au urmat alte trei noutăţi în lotul aflat acum în cantonament, la Târlungeni: fundaşul Costin Ghiocel, mijlocaşul Alexandru Avram şi atacantul Andrei Antohi.

Mijlocaşul ofensiv Alexandru Avram (27 de ani) este în faţa unei noi şanse de a-şi relansa cariera. A făcut parte în returul sezonului trecut din lotul Dunării Călăraşi, unde însă nu a apucat să joace sub comanda lui Dan Alexa, iar acum încearcă să demonstreze că merită să fie în lotului Oţelului, echipa care i-a oferit ocazia debutului în Liga I în sezonul 2008/2009. Văzut ca un fotbalist foarte talentat, Avram a suferit din cauza accidentărilor pe care le-a suferit, pauze forţate care i-au adus şi kilograme în plus. În cariera sa a mai evoluat pentru Dunărea Galaţi şi AFC Hărman, el făcând parte şi din ultima echipa a FC Oţelul SA, cea formată în majoritate din juniori, care a evoluat în liga secundă.

Tot la nivel ofensiv, în atac a fost adus şi Andrei Antohi (29 de ani), tot gălăţean, fiul legendarului atacant al Oţelului din ani ’80, Puiu Antohi. Ultima dată la Luceafărul Oradea, în Liga a II-a, acolo unde a jucat în 24 de meciuri şi a marcat 3 goluri, Antohi a mai evoluat în cariera sa pentru Jiul Petroşani, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Târgu Jiu, FCM Dunărea Galaţi, Voinţa Sibiu, Fortuna Poiana Câmpina, Academica Clinceni şi Sohar, în Oman.

În defensivă a fost adus tot un gălăţean, Costin Ghiocel (24 de ani, foto jos, în centru). Fundaşul care în ultimele cinci sezoane a jucat în Liga a II-a la Dacia Unirea Brăila a venit liber de contract. La Brăila a bifat 20 de meciuri şi un gol în ultimul campionat.

În această vară, Ghiocel semnase un contract cu nou-promovata Aerostar Bacău, însă l-a minţit pe antrenorul Cristian Popovici că renunţă la cariera de fotbalist, dar de fapt a preferat să revină acasă şi să joace pentru SC Oţelul.

În cantonamentul de la Târlungeni au ajuns ieri şi Andrei Munteanu, Adrian Sălăgeanu, ce fuseseră învoiţi, ca şi Marius Sevastian, care se simte mai bune după o accidentare care nu i-a permis până acun să se antreneze.

Bahnaşu a renunţat

Totodată, există o noutate surprinzătoare şi la capitolul plecări, cea a atacantului Cristian Bahnaşu. Deşi aproape de finalul sezonului trecut semnase prelungirea contractului, Bahnaşu a decis să nu mai continuie, din motive personale.

Astfel, noul antrenor principal Stelian Bordieanu are la dispoziţie 22 jucători în acest stagiu de pregătire de la Tărlungeni:

portari - Andrei Udeanu, Adelin Iliescu, Gabriel Ursu;

fundaşi - Alexandru David, Alexandru Vasile, Daniel Gâţă, Ionuţ Puţanu, Claudiu Maftei, Costin Ghiocel, Mihai Manău, Marius Sevastian, Robert Moglan;

mijlocaşi - David Itoafa, Ionuţ Chiriac, Cosmin Stoian, Andrei Bordieanu, Alexandru Avram, Adrian Sălăgeanu;

atacanţi - George Cârjan, Andrei Antohi, Marius Matei, Andrei Munteanu.

Au rămas la Galaţi fundaşul Robert Ciurea şi mijlocaşul Bogdan Crihană - ambii accidentaţi, iar Alexandru Vlasie este învoit.

Sâmbătă, primul amical

În cantonamentul care se va încheia pe 25 iulie, Oţelul va juca sâmbătă un meci amical, cu AS Steagul Roşu Braşov - nou promovată în Liga a III-a. Au mai fost perfectate şi alte trei partide de verificare: pe 4 august cu Metalul Buzău (Liga a III-a), pe 8 august cu Sportul Chiscani (Liga a III-a), ambele la Galaţi, şi pe 11 august, în deplasare, cu CSM Râmnicu Sărat (Liga a III-a).

Primul meci oficial al sezonului pentru Oţelul va fi pe 15 august, în turul doi al "Cupei României".

Citit 5400 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2018 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.