HALTERE | Aur gălăţean la Campionatul European de juniori. Centrul Naţional de la Galaţi are cinci medaliate

HALTERE | Aur gălăţean la Campionatul European de juniori. Centrul Naţional de la Galaţi are cinci medaliate
În imagine, Mihaela Ilie, alături de antrenorul Costel Dimofte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O nou reconfirmare a valorii foarte ridicate a şcolii gălăţene de haltere o reprezintă performanţa excelentă a Mihaelei Ilie, obţinută vineri seară la Campionatul European pentru juniori Under 15 şi Under 17, din Italia: o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.

Sportiva gălăţeană, care are dublă legitimare (CS Şcolar şi CS Universitatea), a concurat în cadrul categoriei 63 kg a junioarelor sub 17 ani şi a obţinut medalia de aur la stilul aruncat, ridicând bara încărcată cu 110 kilograme. La stilul smuls a ridicat 86 de kilograme, performanţă cu care o obţinut medalia de bronz, iar la total s-a clasat pe locul doi.

Mihaela Ilie (16 ani) s-a aflat în luptă directă pentru medalii cu o colegă de lot naţional, Marinela Moroşan (17 ani), aceasta din urmă reuşind să câştige o medalie de argint, la stilul smuls, cu 88 Kg, şi două medalii de bronz, la aruncat si la total, cu 106, respectiv 194 Kg.

Înaintea ultimei zile de concurs (urma aseară), bilanţul delegaţiei României a ajuns la 39 de medalii la aceste „Europene”: 12 medalii de aur la Under-15 (toate obţinute de fete) şi 27 medalii la Under-17 (Youth), 10 de aur, 6 de argint şi 11 de bronz.

În afară de Mihaela Ilie, alte patru dintre româncele medaliate la acest Campionat European sunt de foarte mult timp în pregătire centralizată la Centrul Naţional din Galaţi, unde au fost antrenate de Costel Dimofte, Mariana Toma şi Mariana Dumitrache. Este vorba de o altă gălăţeancă, Dorina Tofan (din Tămăoani – comuna Frumuşiţa, acum legitimată la CSM Arad), Alice Halmac (CSM Bacău), Luciana Condurache (CSM Arad) şi Cosmina Pană (CSM Bucureşti). Colega lor de antrenament Adelina Vizitiu (13 ani) a fost marea ghinionistă: s-a accidentat înaintea concursului, a concurat chiar şi în aceste condiţii, clasându-se pe locul 6 la total.

România s-a clasat detaşat pe primul loc în ierarhia pe naţiuni la fete, Under 15.

Citit 2312 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2018 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.