Promovata CSU Belor îşi face lot competitiv. Transferuri pentru prima ligă

Promovata CSU Belor îşi face lot competitiv. Transferuri pentru prima ligă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa feminină de volei CSU Belor, care a promovat în acest an în prima ligă, a perfectat primele cinci transferuri pentru următorul sezon, patru jucătoare din străinătate şi o româncă.

Conducerea de la CS Universitatea face eforturi ca promovarea din acest an a voleibalistelor să fie urmată de cu totul altceva faţă de precedenta prezenţă în eşalonul de elită, din ediţia 2016-2017, când n-au fost condiţii financiare pentru formarea unei echipe competitive şi s-a retrogradat de pe ultimul loc.

De data aceasta se doreşte chiar mai mult de menţinerea în Divizia A1, o clasare în prima jumătate a ierarhiei, astfel că s-a pornit o campanie de transferări surprinzător de intensă, raportat la situaţia financiară a clubului.

"Ne străduim să concretizăm această promovare prin formarea unui lot competitiv, deşi este greu din punct de vedere financiar, având acum doar resursele nu foarte mari ale clubului şi sprijinul sponsorului echipei, Belor. Aşteptăm şi sprijin din partea municipalităţii, pentru a readuce voleiul feminin gălăţean la nivelul ridicat avut mai mereu de-a lungul istoriei acestui sport în oraşul nostru. De asemenea, este binevenit orice potenţial partener, dornic să sprijine acest proiect", a declarat Mihai Pantea, director CSU Galaţi.

Acesta a precizat că în organigramă a fost cooptat Silviu Şoimu, care deja coordonează activitatea secţiei de volei şi a perfectat primele transferuri. Noile achiziţii sunt: Edina Selimovic (Bosnia Herţegovina, 27 ani, 188 cm) - evoluează pe postul de centru, Emilija Popjordanovska (Macedonia, 25 ani, 161 cm) - libero, Sydney Wilson Paige (SUA, 23 ani, 188 cm, centru), Elitsa Barakova Kostadinova (Bulgaria, 21 ani, 184 cm, componentă a echipei naţionale de tineret) şi românca Beatrice Ramona Postea (25 ani, 179 cm, sezonul trecut a jucat la Dinamo), o coordonatoare cu care antrenoarea Ileana Berdilă a mai lucrat în trecut.

De asemenea, s-a mai făcut o acţiune importantă, semnarea unui nou contract cu Anamaria Berdilă, fosta campioană care sezonul trecut fusese împrumutată la CSU de la Ştiinţa Bacău.

"Jucătoarea din Bulgaria este o veche cunoştinţă a Anei, iar voleibalista din Macedonia ne-a fost recomandată de Filip Despotovski, fostul ridicător de la Arcada. Pe celelalte le-am selectat dintre propunerile venite de la impresari, după o analiză atentă din partea antrenoarei Ileana Berdilă", a precizat Silviu Şoimu.

În acest moment, din lot mai fac parte patru dintre voleibalistele care au reuşit promovarea: Adriana Dudnic, Violeta Stan, Corina Vasilie şi Ioana Ştefu.

Reunirea echipei este programată pentru 20 august, iar până atunci cei din club spun că doresc să mai reuşească două achiziţii.

 

Citit 3194 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2018 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.