Derbiul gălăţean din Liga a III-a se joacă şi în Cupă

Derbiul gălăţean din Liga a III-a se joacă şi în Cupă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Federaţia Română de Fotbal a făcut, ieri, împerecherile pentru turul al treilea naţional al "Cupei României". Conform programării, care s-a făcut ţinându-se cont de criteriul geografic, cele două formaţii gălăţene din această fază, Sporting Lieşti şi Oţelul, vor juca între ele.

Cele două echipe gălăţene din Seria I a Ligii a III-a se vor întâlni în joc oficial mult mai devreme decât în antepenultima etapă a turului de campionat, când este programat meciul direct. Primul derbi judeţean din acest sezon dintre Sporting Lieşti şi Oţelul va avea loc la mijlocul săptămânii următoare, miercuri, 29 august, în turul trei al Cupei României. Partida va avea loc la Lieşti, Sporting având avantajul terenului propriu, în urma clasării mai slabe din campionatul trecut.

Ionuţ Niculcea, antrenorul principal al echipei din Lieşti, a spus că sunt motive să fie mulţumit de această programare, chiar dacă va întâlni o echipă puternică, care are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a. "Singurul aspect pozitiv al acestei programări, cu Oţelul, este că vom juca acasă, pentru că exista şi varianta de a juca cu CSM Focşani, în deplasare. Sunt convins că va fi o atmosferă frumoasă în tribune, pentru că vor veni şi suporterii Oţelului la Lieşti", a afirmat Niculcea.

De partea cealaltă, Stelian Bordieanu, antrenorul principal al Oţelului, a spus că se aştepta la acest duel, la care se va gândi serios abia de sâmbătă. "Deocamdată, toată atenţia este către primul meci pe care îl avem de jucat, cel din prima etapă de campionat, de la Paşcani, abia apoi ne vom gândi la partida de Cupă. Partea bună, pe lângă faptul că vom avea o deplasare scurtă, este că va fi o echipă gălăţeană în turul patru. Desigur, ne dorim să fim noi aceea", a declarat Bordieanu.

Până la duelul din Cupă, Oţelul şi Sporting au de disputat la sfârşitul acestei săptămâni meciurile din prima etapă de campionat, ambele în deplasare. prima care va intra în competiţia eşalonului trei este Oţelul, care va juca vineri pe terenul celor de Paşcani, în timp ce Sporting va evolua sâmbătă, la Darabani, cu formaţia locală Sănătatea.

Această programare în zile diferite poate fi un avantaj, în perspectiva duelului din Cupa României, pentru Sporting, antrenorul Ionuţ Niculcea luând în calcul varianta ca, în drumul spre Darabani, să facă o oprire la Paşcani. "N-am apucat să văd pe Oţelul în amicalele din această vară, aşa că iau în calcul să fac o escală în drumul spre Darabani, să urmeresc jocul Oţelului de la Paşcani. Posibil să ne oprim chiar toată echipa şi să ne continuăm drumul după jocul lor de vineri", a adăugat Niculcea.

În primele lor jocuri din acest sezon al "Cupei României", ambele au intrat în competiţie în turul doi: Oţelul a câştigat cu 6-0 partida cu Pescăruşul Sarichioi, iar Sporting Lieşti a învins cu 3-1 pe ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi.

În ediţia trecută a "Cupei României", cei de la Oţelul nu au jucat în fazele naţionale, după ce au pierdut partida cu Unirea Braniştea, din semifinala fazei judeţene. Sporting Lieşti a fost foarte aproape să ajungă în şaisprezecimi, fiind eliminată de echipa de liga secundă Dacia Unirea Brăila, la loviturile de departajare, după ce a ratat un penalti în reprizele suplimentare, cu trei minute înaintea finalului prelungirilor.

 

Citit 2229 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2018 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.