Lupte. Cătălina Axente, campioană mondială

Lupte. Cătălina Axente, campioană mondială
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţeanca Cătălina Axente - legitimată la CSM Dunărea, unde este antrenată de Dumitru Buleandră - a câştigat titlul de campioană mondială la lupte pe plajă, în cadrul categoriei +70 kilograme. Delegaţia României a obţinut în total opt medalii - patru de aur, una de argint şi trei de bronz - la acest Campionat Mondiale de lupte pe plajă, desfăşurat în weekendul trecut la Sarigerme (Turcia).

Echipa feminină a României a încheiat Mondialele pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu şaptemedalii cucerite: Ştefania Priceputu (cat. 50 kg), Kristza Incze (60 kg), Adina Popescu (70 kg) şi Cătălina Axente (+70 kg) au obţinut medaliile de aur, iar Maria Cioclea (50 kg), Beatrice Dukov (70 kg) şi Diana Vlăsceanu (+70 kg) au luat bronz. La masculin, Rareş Chintoan şi-a adjudecat medalia de argint la cat. +90 kg.

''Performanţa României la aceste Mondiale este cu adevărat meritorie şi promiţătoare, pentru că din 2024 acest stil de lupte pe nisip va intra în programul Jocurilor Olimpice'', a declarat preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

Citit 1634 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2018 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.