Gălăţeanca Gabriela Talabă, cea mai bună clasare a carierei

Gălăţeanca Gabriela Talabă, cea mai bună clasare a carierei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălățeanca Gabriela Talabă a atins cea mai bună clasare a carierei, locul 414 în ierarhia tenisului feminin profesionist, după ce anul trecut se afla pe locul 810 WTA.

Gabriela Talabă, absolventă în acest an a Universității Texas Tech (SUA), a revenit în această vară în circuit, după ce în perioada studenției a putut evolua doar în competițiile interuniversitare. Ascensiunea jucătoarei gălățene s-a produs în special datorită rezultatului obținut la începutul lunii octombrie, când a câștigat, în premieră, un turneu ITF Challenger (25.000 de dolari), cel de la Charleston (SUA). De-a lungul carierei, Gabriela Talabă mai câştigase două "Futures", la București (2017) și Marbella (2018). Mai mult, la Charleston, Talabă a fost finalistă și în proba de dublu, alături de Chieh-Yu Hsu (Taipei), unde a cedat în fața perechii americane Sophie Chang/ Alexandra Muller, cap de serie nr. 1.

Și la dublu a atins un nou vârf în clasamentul mondial, aflându-se pe locul 352. Aici, Gabriela Talabă are în palmares șapte trofee, obținute astfel: la Galați (2015 și 2016, ambele Futures de 10.000 de dolari), la Focșani (2016, Futures 10.000), la București (2017, Futures 15.000) - toate alături de Oana Simion, iar în acest an, la Varna și Marbella (ambele de 15.000 de dolari), respectiv, la Horb (Germania, 25.000 dolari, alături de aceeași Oana Simion). "Jocul meu mă avantajează, fiind foarte eficient pe zgură (n.r. - turneul de la Charleston s-a desfășurat pe această suprafață) și cred că pot să ajung la un nivel mult mai înalt, cu odihnă și antrenamentele potrivite. Mă pregătesc pentru turneele pe suprafața de hard și voi continua să joc în turneele din Statele Unite până la iarnă. Acesta este doar începutul, știu că pot mai mult, pentru ca într-o zi să ajung unde mi-am propus", a declarat Gabriela Talabă.

Trecută inițial pe tabloul de calificări de la Florence (25.000 de dolari), Gabriela s-a retras, pentru a se putea antrena pe hard și participa la preliminariile turneului de la Macon (80.000 de dolari, 22 octombrie), o competiție puternică, unde principala favorită a tabloului de simplu este elvețianca Belinda Bencici (locul 41 WTA).

Citit 1057 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.