HANDBAL | Naţionala feminină, aproape de startul Campionatului European

HANDBAL | Naţionala feminină, aproape de startul Campionatului European
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa naţională a României urma să plece în această dimineaţă în Franţa, acolo unde, de astăzi până în 16 decembrie, are loc Campionatul European. Formaţia României va juca prima partidă sâmbătă, cu Cehia, de la ora 19,00, în direct la TVR.

Cristina Neagu, căpitanul reprezentativei noastre, a declarat că echipa este pregătită sută la sută şi toate lucrurile au decurs foarte bine înaintea principalei competiţii din acest an. "Colectivul este unit, atmosfera este bună şi toate gândurile noastre zboară către primul meci, cel împotriva Cehiei. Ne dorim să facem un pas înainte, dar trebuie să fim conştienţi că un pas înainte vizavi de ultimul Campionat European înseamnă semifinale, ceea ce ar fi senzaţional pentru noi. Încercăm să ne gândim doar la următorul meci, deci partida cu Cehia este cea mai importantă pentru noi în acest moment", a spus Neagu.

În ceea ce priveşte nivelul la care se află prima reprezentativă, căpitanul a susţinut că echipa a câştigat mai mult în experienţă, comparativ cu ultimul turneu final: "Avem doar trei debutante, faţă de anul trecut, când aveam, cred, nouă. Clar că s-a câştigat puţină experienţă. Plus că în acest an de pregătire am fost aproape aceleaşi jucătoare, cu două absenţe. Ca omogenitate, cred că suntem mai bine în momentul de faţă". Apoi, Cristina a fost categorică atunci când a făcut referiri la ce ar putea face diferenţa în Franţa: "Sper că apărarea va fi punctul forte şi unitatea de grup".

Naţionala României va juca la Brest prima fază a competiţiei, într-o grupă cu Cehia, Germania (3 decembrie, ora 19,00) şi Norvegia (5 decembrie, ora 12,00).

Citit 958 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2018 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.