CSM Arcada, încă o mare dezamăgire

CSM Arcada, încă o mare dezamăgire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Formația Unirea Dej a produs una din marile surprize ale campionatului Diviziei A1, câștigând cu scorul de 3-2 partida de pe teren propriu cu CSM Arcada Galați, echipă ce are ca obiectiv titlul național.

Ca să ai echipă foarte bună nu este de ajuns să ai jucători foarte valoroși în lot, aspect arătat din plin de formația gălățeană CSM Arcada în această primă parte a campionatului. După ce a pierdut un punct în meciul de la Baia Mare cu Știința Explorări (victorie cu 3-2), CSM Arcada a comis-o din nou în deplasare, sâmbătă, pierzând două puncte în fața unui alt adversar fără pretenții, Unirea Dej, care se afla doar pe locul 7 și pe care principalele contracandidate la primul loc, VM Zalău și SCMU Craiova, o invinseseră lejer, ambele cu 3-0.

Deși s-au folosit aproape toți jucătorii din lotul gălățean, nu s-a găsit formula optimă și gazdele au profitat din plin, după mai bine de două ore de joc. Meciul a fost început de CSM Arcada conform așteptărilor, cu primul set câștigat (25-21), dar apoi a început să se contureze marea surpriză, cu Unirea Dej adjudecându-și următoarele două seturi, 25-20 și 25-22. În al patrulea, lucrurile păreau să revină la normalitate, jocul echipei din Galați a reînceput să meargă și s-a câștigat categoric acest set, 25-16. Însă, în decisiv, a urmat o nouă cădere în jocul celor de la Arcada și s-a ajuns la o situație incredibilă, cu Unirea Dej conducând cu 13-6, o diferență prea mare pentru a mai putea fi recuperată, chiar dacă Arcada s-a apropiat până la 13-11. Gazdele au închis meciul cu 15-12, astfel că Arcada a luat doar un singur punct din cele trei puse în joc.

"Am avut un joc slab, revenirea a venit prea târziu", a concluzionat Marius Pârvu, șeful secției de volei de la CSM Galați.

Antrenorul Nicuşor Harabagiu a spus că sunt probleme la menținerea unui nivel ridicat de concentrare pe tot parcursul unui meci: "Trecem printr-o perioadă grea, nu ne regăsim. Ne trebuie mai multă concentrare, mai ales că nu ne mai permitem deloc să irosim puncte în campionat".

Tehnicianul gălățean a început în formula: Terzici, Cubrilo, Raici, Bojici, Bissette, Perez - Cabrerra (libero). Pe parcursul meciului au mai intrat Cuciureanu, Kullo, Carasco, Sanderson și Cristudor, care este și antrenor secund.

CSM Arcada a acumulat 13 puncte din șapte jocuri, bilanț cu care este pe locul 3, la distanță mare de primele două clasate, VM Zalău (22p / 8 jocuri) și SCMU Craiova (19p / 7jocuri).

Luni, 3 decembrie, echipa gălățeană are din nou meci în campionat, în sala celor de la "U" Cluj, de la ora 18.00, iar marți dimineață va pleca spre Belgia, pentru jocul retur cu Lindemans Aalst, din Cupa CEV, programat miercuri. În prima manșă a fost 3-2 pentru echipa belgiană.

Fetele, misiune imposibilă

În campionatul feminin, CSU Belor Galați a avut o misiune imposibilă în meciul din deplasare cu principala favorită la titlul de campioană, CSM București, încheiat cu scorul de 3-0 (15, 16, 8). În ultimul set, antrenoarea Ileana Berdilă a rulat toate jucătoarele de pe banca de rezerve. S-a început meciul cu Postea, Barakova, Paige, Selimovici, Anamaria Berdilă, Dudnic și apoi au mai intrat Vasilie, Ștefu, Stan, Andrievskaia și Șușlova. În etapa următoare, CSU Belor va juca tot în deplasare, cu "U" Cluj, pe 6 decembrie.

Citit 1177 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2018 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.