KARATE. Reconfirmarea valorii la nivel european. Sportivii gălățeni, 23 de titluri de campioni continentali

KARATE. Reconfirmarea valorii la nivel european. Sportivii gălățeni, 23 de titluri de campioni continentali
În foto, sportivii de la Kodo Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Karateka de la cele trei cluburi gălăţene de specialitate și-au dovedit valoarea la Campionatul European de karate tradiţional - fudokan pentru copii, juniori, cadeți, tineret și seniori, ce a avut loc în Slovenia, la Portoroz. Aceștia au câștigat 23 de titluri de campioni, precum și 15 medalii de argint și 15 de bronz.

Clubul Kodo, antrenor Mihai-Cristian Tâmpeanu și Alin Daicu, a obținut 20 de medalii, din care 5 titluri de campioni, prin cei şapte sportivi pe care i-a avut la "Europene". Cele mai bune rezultate au fost ale Ancăi Elena Codreanu, care a concurat la categoria tineret, unde a câștigat șase medalii, două de aur (enbu mixt și kumite echipe), trei de argint (kata echipe, fuku go și kumite individual) și una de bronz (kata individual). La aceeași categorie, Alex Butură a devenit campion european la kumite echipe și dublu medaliat cu bronz (kata individual și fuku go). La seniori, Mihai Tâmpeanu a câștigat medalia de aur la enbu mixt. Celelalte rezultate ale sportivilor de la Kodo au fost: juniori, Corina Dogaru - argint (kata echipe) și bronz (kumite echipe); copii 1, Andreea Marin - aur (kumite individual), argint (kumite echipe) și bronz (kata echipe), Cătălina Stamate - două medalii de argint (kumite individual și kumite echipe) și bronz (kata echipe); copii 2, Alice Zaharia - bronz (kata echipe).

Sportivii de la Karate Club (antrenori Nicolae Mărăndici, Adrian Coman și Silviu Băraru) au obținut 17 medalii, dintre care șapte de aur. Cea mai remarcată karateka a fost Roxana Stoica, care a devenit dublă campioană europeană (kata echipe și kumite individual) şi a obținut și două medalii de argint (kumite echipe și fuku go). La juniori, Cristina Petcu a câștigat o medalie de argint (kata echipe) și două de bronz (kumite, atât individual, cât și kumite), iar la cadeți, Alex Popa a primit o medalie de bronz (fuku go). La copii 4, Andrei Coman a obținut bronz (kata individual) și un loc 5; la copii 3, Ioana Neagu - argint (Jiyu-Ippon kumite echipe feminin) și două locuri 5; Robert Sasu și Maryo Malasincu - argint (enbu echipe), Robert Sasu având și o clasare pe locul 4, alături de Liana Gruzămescu (enbu mixt); la copii 2, Radu Cazacu și Rareș Ioniță au luat aur (enbu), iar împreună cu Alexandru Dumitru au devenit campioni la kata echipe.

Clubul Meikyo (antrenori Dana Stamate Farkas, Adrian Farkas, Eusebiu Diaconu și Octavian Tilică), cu rezultate foarte bune de-a lungul vremii în special la copii, s-a remarcat și de această dată. Astfel, din cei 12 sportivi prezenți la "Europene", opt au devenit campioni. La copii 1, Răzvan Postelnicu este triplu medaliat cu aur (kata individual, kihon kumite masculin și enbu mixt),  reușind să câștige și o medalie de bronz (enbu), Alexandra Tomiță este și ea triplă campioană (kihon kumite individual, kumite echipe și enbu mixt), iar Ciprian Robu a luat bronz (enbu); copii 2, Andreea Suditu - aur (kata echipe femimin), argint (kumite echipe feminin) și bronz (kata individual), Cătălina Homner - aur (kata echipe feminin) și argint (kumite echipe feminin); copii 3, Yasmina Zamfir - aur (kata echipe feminin), Ana-Maria Cucu - aur (enbu mixt) și George Buruiană - aur (enbu mixt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte rezultate notabile au fost obținute de sportivii David Anghel (locul 5, kata echipe), Ioana Zaharia (locul 5, kata individual și kata echipe), Alexandra Ivanov (locul 5, kata echipe) și Andone David (locul 5, kata echipe).

"Cu acest Campionat European se încheie cu  bine un an competițional extrem de solicitant, în care cu toții, sportivi, antrenori și părinți, ne-am întrebuințat serios, fără rezerve, pentru a obține rezultate notabile, respectiv titlurile de campioni zonali, naționali și continentali, care nu s-au lăsat așteptate", a declarat Dana Farkas.

În foto 1 - sportivii de la Kodo Galați, foto 2 - sportivii de la Karate Club Galaţi și foto 3 - sportivii de la Meikyo:

Citit 3483 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.