Şi-au netezit drumul spre Grupa Galbenă. CSM Phoenix CSU, peste sută şi cu a treia clasată
Foto: Iulia Kelt

Şi-au netezit drumul spre Grupa Galbenă. CSM Phoenix CSU, peste sută şi cu a treia clasată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU Galaţi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul Grupei C a Ligii Naţionale, prin victoria de pe teren propriu, scor 101-76, în faţa formaţiei de pe locul 3, CSM Sighetu Marmaţiei.

Baschetbaliştii echipei gălăţene au controlat fără probleme desfăşurarea acestei partide, pe care şi-au făcut uşoară prin modul serios în care au început disputa. După primele 5 minute, deja se luase un avans de 10 puncte, care a crescut constant până la pauza mare, când scorul era 51-26.

După reluare, CSM Sighetu Marmaţiei, care încheiase al doilea sfert cu un coş reuşit de la centrul terenului în ultima secundă, a părut a avea în teren cu totul alţi jucători. Cei care rataseră de foarte multe ori din poziţii simple au devenit brusc baschetbalişti cu potenţial, care au reuşit printre altele şi cinci aruncări de la linia de 3 puncte. De partea cealaltă, echipa gălăţeană a rămas la un nivel ridicat, astfel că în ultimele două sferturi jocul a crescut mult în spectaculozitate, inclusiv cu multe slam-dunk-uri şi cu CSM Phoenix CSU trecând de o sută de puncte înscrise pentru a patra oară în acest sezon.

Vladimir Djordjevici, component al echipei gălăţene, a apreciat şi jocul bun al adversarilor. "Am avut un început bun de meci şi de aici rezultatul. Vreau să îmi felicit colegii, dar şi echipa din Sighetul Marmaţiei, care a făcut un joc bun după pauză. Îmi doresc să jucăm aşa până la finalul meciurilor din Grupa C şi abia apoi mă voi gândi la ce poate fi în faza a doua", a spus Djordjevici.

Coechipierul său Radu Voinescu a estimat că diferenţa de scor o reflectă corect şi pe cea valorică. "Cred că e o diferenţă realistă, suntem o echipă cu aspiraţii mai mari decât ei, bănuiesc, şi s-a văzut diferenţa de valoare, atât individuală, cât şi ca echipă", a declarat Voinescu.

Dragan Radovic, antrenor CSM Phoenix CSU Galaţi, a subliniat seriozitatea cu care jucătorii săi au început această dispută: "Ne aşteptam să fie un meci dificil, dar faptul că am început partida foarte serios nu a lăsat loc să se mai poată pune în discuţie rezultatul. Vreau să îmi felicit jucătorii, sunt la a unsprezecea victorie la rând şi sper s-o ţinem tot aşa".

CSM Phoenix CSU mai are de jucat şase meciuri până la finalul returului din Grupa C, cu şanse uriaşe de a rămâne pe primul loc şi după 12 ianuarie 2019, data ultimei etape. Acesta este şi un prim obiectiv al clubului pentru acest sezon, primul loc şi implicit calificarea în faza a doua a campionatului pentru Grupa Galbenă, alături de ocupantele locurilor 7 și 8 din Grupa Valorică A, respectiv, cele de pe locurile 1-3 din Grupa B, cu perspectiva de a ajunge apoi chiar între cele mai bune opt echipe din ţară, în play-off.

Citit 1025 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.