Start cu stângul pentru Simona Halep. Înfrângere, dar joc entuziasmant, după o lungă pauză

Start cu stângul pentru Simona Halep. Înfrângere, dar joc entuziasmant, după o lungă pauză
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Simona Halep a fost învinsă, în primul meci al sezonului 2019, de australiana Ashleigh Barty (locul 15 WTA), în turul al doilea al turneului de la Sydney, cu scorul de 6-4, 6-4.

A fost, însă, o apariție promițătoare a româncei, mai bună decât s-a așteptat toată lumea înainte de acest meci, mai ales în contextul în care Halep s-a retras de la ultimul turneu, ca urmare a accidentării la spate, iar pauza îndelungată, din 30 septembrie, a proiectat dubii pe startul sezonului. Simona Halep a stat bine în meciul pe care l-a pierdut doar prin faptul că nu și-a putut fructifica șansele, însă acest lucru se poate îmbunătăți în timp.

Totodată, Simona Halep își asigură fanii că revenirea pe teren este conform așteptărilor sale. "Nu am simţit nicio durere. Mă bucur de acest lucru, mă recuperez acum şi vom vedea cum mă voi trezi mâine dimineaţă. Oricum, nu aveam aşteptări prea mari de la mine, ştiu în ce formă mă aflu în acest moment, n-am jucat prea multe meciuri, dar de acum încolo trebuie să am mai multă încredere", a declarat Halep, la finalul partidei cedate în fața australienei Ashleigh Barty. Acesta este totodată primul meci al Simonei de când a încheiat colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill.

Constănţeanca a oferit şi primele explicaţii pentru rezultatul nesatisfăcător din debut de an, care o lasă fără victorie înainte de Australian Open. "Este pentru prima dată când joc un meci întreg, de la US Open, din toamna anului trecut. N-am fost inspirată în unele puncte foarte importante. Barty a meritat să câştige acest meci, însă şi eu am fost aproape de a mă impune. Am avut foarte multe şanse de a realiza breakul (n.r. - doar două mingi din 11), dar nu am putut profita. Ea a făcut un meci foarte bun, ca de fiecare dată când a jucat împotriva mea. A fost într-o formă mai bună, pentru că a şi jucat vreo zece meciuri în plus faţă de mine, aşa că a fost mult mai bine pregătită", a precizat Halep.

Simona Halep are asigurată prima poziţie în clasamentul mondial pe durata Australian Open - turneu programat în perioada 14-27 ianuarie 2019, ea fiind principala favorită a tabloului de simplu feminin, având de apărat punctele din finala de anul trecut.

Begu, victorie la Hobart

Irina Begu, locul 76 WTA, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA International de la Hobart. Ea a învins-o, în manşa secundă, cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 6-2, pe rusoaica Anna Blinkova, locul 96 WTA, venită din calificări, după o revenire de senzație de la 2-5 în setul secund. În faza următoare, Irina Begu va juca, joi, 10 ianuarie 2019, cu Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia (locul 77 WTA), care a eliminat-o, în optimi, cu 6-3, 6-2, pe belgiana Alison Van Uytvanck (locul 51 WTA şi cap de serie numărul 8).

În proba de dublu, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au fost învinse în sferturile de finală, cu scorul 6-4, 7-6 (3), de perechea  Anastasia Potapova/Dayana Yastremska.

Monica Niculescu și Zhaoxuan Yang au învins echipa Raluca Olaru/Galina Voskoboeva și s-au calificat în semifinale, unde vor întâlni perechea care va câștiga duelul Hao-Ching Chan/Latisha Chan - Dalila Jakupovic/Sabrina Santamaria.

Citit 853 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.