A lăsat pe PAOK Salonic pentru a veni la Galaţi. Antrenor-campion la CSM Arcada

A lăsat pe PAOK Salonic pentru a veni la Galaţi. Antrenor-campion la CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Previziunile au fost confirmate, noul antrenor principal al formaţiei masculine de volei CSM Arcada Galaţi este Sergiu Stancu, care spune că a venit având convingerea că se poate câştiga campionatul, chiar dacă acum este de recuperat o distanţă de nouă puncte faţă de primele două clasate.

CSM Arcada Galaţi a început sezonul cu obiectivul câştigării titlului de campioană, însă în prima parte a Diviziei A1 parcursul a fost unul cu multe sincope. După turul sezonului regulat, CSM Arcada este doar pe locul al treilea, cu nouă puncte mai puţin faţă de primele două clasate, VM Zalău şi SCM "U" Craiova, mult sub pretenţiile şi investiţiile clubului gălăţean.

În încercarea de redresare a acestei situaţii, conducerea a luat decizia schimbării staffului tehnic aproape imediat după ultimul meci din luna decembrie, renunţându-se la antrenorul principal Nicuşor Harabagiu şi la scouterul sârb Nahod Dorde.

Imediat au fost demarate negocierile cu Sergiu Stancu, care în acel moment antrena formaţia greacă PAOK Salonic. După ultimul meci de anul trecut al echipei elene, Stancu a acceptat oferta primită de la Arcada, PAOK Salonic anunţând despărţirea de antrenorul român pe 27 decembrie.

"Am ajuns la un acord cu Sergiu Stancu, semnarea contractului urmând să fie o formalitate. Este vorba de o înţelegere până la finalul actualului sezon, cu opţiune de prelungire", a confirmat Mirel Zaharescu, managerul clubului Arcada.

După foarte puţine zile libere avute de jucători în preajma Revelionului, noul antrenor al echipei gălăţene a programat joi, 3 ianuarie 2018, două şedinţe de pregătire, dimineaţă în sala de forţă şi spre seară la Sala "Dunărea".

Sergiu Stancu a preluat echipa gălăţeană cu optimism maxim, convins că se poate recupera diferenţa faţă de primele două clasate. "Vom aborda returul şi play-off-ul doar cu gândul câştigării campionatului. În acest moment sunt nouă puncte între Arcada şi cele două echipe din faţă, dar campionatul se joacă până în ultima etapă. Este o diferenţă recuperabilă, am venit la Galaţi cu această convingere şi cred cu tărie că la finalul sezonului Arcada poate reuşi să-şi atingă ambele obiective, câştigarea campionatului şi a Cupei României", a declarat Sergiu Stancu.

Campion din al doilea an de antrenorat

Noul "principal" al formaţiei gălăţene are 36 de ani şi cariera de antrenor şi-a început-o în urmă cu doar doi ani şi jumătate, la Tricolorul Ploieşti, echipă cu care în sezonul trecut a reuşit performanţe maxime, câştigarea titlului de campioană şi a Cupei României. Ca jucător, a fost campion al Belgiei şi al României.

Sergiu Stancu preia CSM Arcada cu un avantaj, cunoscând foarte bine trei dintre voleibaliştii din lot, Bissete, Kullo şi Carasco, pe care i-a antrenat şi în sezonul trecut, la campioana din Ploieşti, echipă între timp desfiinţată. "În primul rând este un avantaj pentru ei, mă cunosc foarte bine şi ştiu ce pretenţii am de la jucători, aşa că în acest caz nu mai este vorba de o perioadă de acomodare între noi", a adăugat Sergiu Stancu.

Campionatul Diviziei A1 va fi reluat pe 26 ianuarie, când CSM Arcada Galaţi va juca în deplasare cu CSM Câmpia Turzii, în prima etapă a returului.

Citit 1884 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2019 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.