FOTBAL. Se repetă duelurile pentru şefie din ediţia trecută

FOTBAL. Se repetă duelurile pentru şefie din ediţia trecută
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Turul campionatului Ligii a IV-a de fotbal a avut o desfăşurare asemănătoare cu cea din ediţia trecută în ceea ce priveşte lupta pentru supremaţie, protagoniste fiind din nou ACS Universitatea "Dunărea de Jos" şi Zimbrul Slobozia Conachi.

Cele două grupări au dus în actualul sezon o frumoasă luptă sportivă, iar la finalul turului ecartul de puncte este de doar două lungimi. În meciul decisiv al celor două fruntaşe, scorul a fost egal (1-1), meciul jucându-se în etapa a X-a, în organizarea "zimbrilor". Echipa din Slobozia Conachi, aflată pe locul 2, a pierdut punctele care fac diferenţa în etapa a VII-a, când a terminat la egalitate, 3-3, cu Gloria Iveşti, în deplasare. Poziţia a treia este ocupată de iveşteni, iar pe locul al patrulea se află Muncitorul Ghidigeni, considerată o revelaţie, după ce în ediţiile trecute s-a aflat în partea inferioară a clasamentului.

Iată primele poziţii din clasamentul turului: 1. Universitatea (antrenor Cătălin Savu) - 37 puncte, 2. Zimbrul (Florin Anghel) - 35 puncte, 3. Gloria Iveşti (Fănică Rusu) - 30 p, 4-5. Ghidigeni şi Braniştea - câte 23 puncte.

Aprecieri favorabile li se cuvin şi tecucenilor de la Victoria (antrenor Spiru Gogotă), echipă nou-înfiinţată, care se clasează pe un onorant loc 6.

Cea mai bună apărare este cea a "universitarilor", care au primit doar trei goluri, principal "vinovat" fiind Bogdan Olaru, un portar cu experienţa ligilor superioare, care a jucat în toate meciurile, iar unul dintre cele trei goluri l-a primit din penalti.

Cel mai bun atac este cel al echipei din Slobozia Conachi, cu 69 de goluri marcate.

Cea mai mare diferenţă de scor a fost între Zimbrul şi Juventus Toflea, 12-0, în etapa a 6-a.

A fost şi o etapă cu eficacitate record (a 12-a): 42 de goluri, o medie de şase goluri pe meci.

Conform aşteptărilor, golgheterii turului Ligii a IV-a sunt jucători de la echipele din fruntea clasamentului: Adrian Grigoraş (de la Universitatea) - 21 de reuşite şi Constantin Spânache (Zimbrul) - 19. De altfel, şi în acest caz este un duel pe care l-am avut şi în sezonul trecut, când Spânache a fost golgheterul campionatului (52 goluri), urmat de Grigoraş (45). Acum, pe poziţia a treia, la o distanţă apreciabilă, este Neculai Zlătaru (Ghidigeni) - cu 11 goluri.

La capitolul indisciplină, cea mai categorică suspendare a fost primită de Mihai Barbu (Avântul Drăgăneşti) - 6 etape. Acesta a avut o atitudine ireverenţioasă, în meciul de la Tecuci, faţă de arbitrul întâlnirii.

În competiţia juniorilor, aferentă Ligii a IV-a, Avântul Vânători (antrenor Laurenţiu Marcu) este lider, cu 39 puncte (13 victorii din 13 meciuri). Această formaţia a mai fost o dată campioană judeţeană. Lupta pentru şefie s-a dus cu Victoria Tecuci (antrenor Cătălin Curteanu), în meciul decisiv câştigând cei din Vânători cu 2-0, astfel că tecucenii au trei puncte mai puţin. Cu trei trofee de campioană judeţeană la juniori în palmares, Juventus Toflea (antrenor Nelu Pleşcan) se clasează pe locul 3, cu 31 puncte.

Citit 1156 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2019 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.