Situaţie critică la echipa naţională de FOTBAL. Opt jucători au probleme medicale înaintea meciului cu Suedia

Situaţie critică la echipa naţională de FOTBAL. Opt jucători au probleme medicale înaintea meciului cu Suedia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Selecţionerul Cosmin Contra are mari probleme cu accidentările înaintea debutului în preliminariile Campionatului European, numărul indisponibillor ajungând la 8. Ultimul apărut pe lista ghinioniştilor este Cristi Ganea.

Fundaşul stânga s-a accidentat în ultimul meci jucat pentru Numancia în divizia secundă din Spania, 1-1 cu Malaga, fiind înlocuit la pauză. Partida a avut loc luni, iar Ganea a ajuns la Bucureşti marţi seară, fiind preluat de medicii echipei naţionale. Miercuri, 20 martie 2019, a fost supus unor investigaţii suplimentare, iar diagnosticul a confirmat temerile:  a suferit o leziune fibrilară de gradul 1 la nivelul gambei stângi. Întrucât perioada de recuperare este de două săptămâni, Cristi Ganea nu va fi apt pentru debutul în preliminarii. El va rămâne în cantonament până astăzi pentru a continua tratamentul, dar nu va face deplasarea în Suedia împreună cu echipa națională, urmând a reveni la echipa de club.

Selecționerul Cosmin Contra a decis să nu cheme alt jucător în locul lui Ganea, conform frf.ro, site-ul federaţiei.

Ganea este al optulea jucător accidentat de pe lista iniţială a jucătorilor convocaţi pentru meciurile cu Suedia şi Insulele Feroe. Florin Andone şi Vlad Chiricheş au fost primii deveniţi indisponibili, iar Contra a mai primit alte veşti rele pe parcurs. În urmă cu câteva zile, medicii i-au transmis lui George Ţucudean că trebuie să ia o pauză de la efort, iar luni a trebui să se renunţe şi la Grozav, care s-a accidentat la antrenamentul naţionalei. De asemenea, Răzvan Marin, Paul Anton şi Romario Benzar au şi ei probleme medicale, dar încă sunt în lotul aflat în cantonament. Incertă este şi situația portarului Ciprian Tătărușanu, care nu a evoluat pentru Nantes în ultimul meci din Ligue 1, dar Cosmin Contra speră în continuare să se poată baza pe el.

România va debuta în preliminariile EURO 2020 sâmbătă, 23 martie, la Stockholm, contra Suediei, de la ora 19:00. Plecarea spre Suedia este programată pentru astăzi. Apoi, marţi, 26 martie, de la ora ora 21:45, tricolorii vor juca ca reprezentativa Insulelor Feroe, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Partidele contând pentru preliminariile EURO 2020 vor fi transmise în direct la Pro TV.

Din aceeaşi Grupa F a preliminariilor, sâmbătă vor mai avea loc partidele Malta – Feroe şi Spania – Norvegia. La turneul final se califică direct primele două clasate.

Citit 1234 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.