REVOLTĂTOR! Preşedintele hocheiştilor de la Corona Braşov şi totodată vicepreşedinte al federaţiei, gesturi obscene către publicul gălăţean

REVOLTĂTOR! Preşedintele hocheiştilor de la Corona Braşov şi totodată vicepreşedinte al federaţiei, gesturi obscene către publicul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Echipa CSM ”Dunărea” Galaţi a fost egalată, la scorul general, în finala Campionatului Naţional, după ce Corona Brașov a câștigat în repriza suplimentară, scor 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0), cel de al doilea meci disputat la Galaţi. ”Golul de aur” a fost marcat în minutul 10 al prelungirilor. După golul ce a însemnat victoria echipei sale, braşoveanul Emilian Cernica a avut un comportament incompatibil cu funcţiile sale, preşedinte al secţiei de hochei de la Corona şi totodată vicepreşedinte al federaţiei: gesturi obscene către publicul gălăţean.

Imediat după înscrierea golului “de aur”, Cernica, aflat lângă banca tehnică a echipei sale, s-a întors către tribuna plină din spatele său, arătându-le spectatorilor degetul mijlociu de la ambele mâini. Din fericire, cum privirile majorităţii erau îndreptate spre gheaţă, gestul n-a fost observat de prea mulţi dintre cei 2.500 de spectatori, altfel ar fi existat riscul ca provocarea oficialului braşovean să degenereze în reacţii violente. Mai mulţi spectatori ne-au transmis că gestul de la final n-a fost singular, Emilian Cernica având reacţii similare şi în timpul meciului. 

Fiind vorba de un vicepreşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă, implicit de imaginea acesteia, am fi dorit să oferim publicului reacţia preşedintelui acestui for, Alexandru Hălăucă, însă încercările repetate de a-l contacta telefonic au fost zadarnice.

Marius Cosoreanu, director CSM Galaţi, a spus că clubul pe care îl conduce nu va intra în acest joc al acţiunilor lipsite de fair-play. „Dezaprobăm astfel de gesturi, care nu fac deloc cinste sportului şi valorilor sale. De asemenea, tragem un semnal de alarmă, pentru că este îngrijorător faptul că un oficial ajunge să facă asemenea gesturi reprobabile, mai ales când este vorba de incitarea a peste 2500 de suporteri pătimaşi. Pe această cale, ţin să îi asigur pe suporterii hocheiului şi ai sportului în general că CSM Galati se dezice de asemenea practici şi nu doreste să intre într-un joc al acţiunilor lipsite de fair-play cu niciun competitor”, a declarat conducătorul clubului gălăţean.

A contat linia în plus

După ce primul meci al finalei, câştigat cu o seară înainte de CSM “Dunărea” cu 5-2, s-a disputat la intensitate maximă din punct de vedere al angajamentului fizic, a urmat un ritm mai scăzut în a doua partidă, în ambele tabere. În condiţiile în care adversarii au tras în patru linii, iar gălăţenii doar în trei şi uneori s-a forţat chiar numai în două, cei de la "Dunărea" au resimţit mai mult oboseala de după prima confruntare, aspect care s-a văzut din prima repriză, încheiată cu avantaj minim pentru braşoveni, 1-0, în urma unui gol înscris în min. 7.

După prima pauză, echipa gălăţeană s-a mai înviorat şi a întors scorul în favoarea sa, prin două goluri marcate cam în aceeaşi inferioritate. Baskov a egalat dintr-o penalitate (min. 28), pentru ca apoi Mărcuş să vină de pe banca de pedepse pentru finalizarea perfectă a unui contraatac: 2-1, în min. 30.

În repriza a treia s-a văzut cel mai mult oboseala celor din echipa gălăţeană, tot mai lenţi în patinaj. Au stat mai mult în defensivă, dar nici cei de la Corona n-au fost cu mult mai breji, putând doar să egaleze, la una din puţinele ocazii avute.

Astfel, s-a intrat în repriza suplimentară, unde au fost câteva mari ocazii pentru CSM “Dunărea” de a închide meciul în favoarea sa. S-a ajuns până în minutul 9, când Hilderbrand a fost eliminat, iar oaspeţii au profitat de superioritatea numerică şi după 38 de secunde au înscris “golul de aur”.

Cu scorul general 1-1, finala se va muta la Braşov, cu două jocuri programate vineri şi sâmbătă. Dacă nu vor fi două victorii pentru una din combatante (se joacă în sistemul “ trei victorii din maximum cinci partide”), se va reveni la Galaţi, pentru jocul decisiv, programat luni, 22 aprilie.

Acesta este Emilian Cernica, braşoveanul conducător de club!

Citit 10115 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.