TENIS. Meci de aproape patru ore la junioarele de 14 ani. Gălăţeanca Bianca Bulat, la turneul de ”Selecţie”

TENIS. Meci de aproape patru ore la junioarele de 14 ani. Gălăţeanca Bianca Bulat, la turneul de ”Selecţie”
Bianca Bulat şi antrenorul său, Marian Dimulescu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Junioarea gălăţeană Bianca Bulat a avut un parcurs foarte bun la turneul de selecţie pentru lotul naţional al sportivelor cu vârsta până în 14 ani, care a avut loc la Bucureşti şi unde au participat primele 16 jucătoare din clasamentul naţional la această categorie de vârstă. Bianca Bulat, legitimată la clubul gălăţean Arcada, a încheiat pe locul al patrulea, performanţă încurajatoare în condiţiile în care a avut de trecut şi peste oboseala celui mai lung meci al său de până acum.

S-a jucat un tur eliminatoriu, unde Bianca Bulat a trecut de Alicia Bianca Apostol Itu Constanţa) cu 6-1, 6-3, iar cele opt calificate au jucat apoi în sistem campionat, fiecare cu fiecare. În primul joc a pierdut cu 4-6, 4-6 în faţa Mariei Ciubotaru (CSM Focşani, care a încheiat pe primul loc), după a condus cu 4-2 în ambele seturi, şi în aceeaşi zi s-a impus cu 6-3, 6-3 în partida cu Cara Meşter (cap de serie nr. 2). Ziua următoare a fost începută de Bianca cu cel mai lung meci avut până acum, cu o durată de 3 ore şi 45 de minute, în faţa Brianei Szabo (favorita 3), pe care l-a câştigat cu 5-7, 7-6 (4), 6-4. Epuizate, ambele au pierdut meciul următor, disputat după numai o oră şi jumătate (Bianca Bulat, 2-6, 6-7 cu Carmen Herea, a treia clasată la final). Singurul meci slab a fost primul din ziua următoare, 0-6, 6-3, 1-6 cu Patricia Goina, dar şi-a revenit repede şi s-a impus în ultimele două partide.

Gălăţeanca este cea mai constantă din generaţia sa, fiind singura care a ajuns şi în urmă cu doi ani la “Selecţia” de la Under 12, când s-a clasat pe locul trei.

Bianca Bulat este antrenată de Marian Dimulescu, tehnicianul cu care a lucrat mulţi ani Patricia Ţig.

Citit 2737 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.