La ultima fază, ca în Liga Campionilor. Bonus, a dat gol cu bandajul
Foto: Sonia Baciu

La ultima fază, ca în Liga Campionilor. Bonus, a dat gol cu bandajul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Derbiul Ligii a IV-a a avut o dinamică de mare spectacol. Liderul, Universitatea "Dunărea de Jos", a avut 1-0 la pauză, după o primă repriză în care a ratat multe mari ocazii de a se desprinde. În partea a doua, a fost egalată, a condus din nou cu 2-1, apoi a urmat o replică superbă a celor din Slobozia Conachi, care au întors scorul în favoarea lor, 2-3 în minutul 82. Însă, Zimbrul a ratat apropierea la un singur punct exact cum a pierdut Ajax în faţa lui Totenham calificarea în finala Ligii Campionilor, în ultimele secunde: în minutul 95 cei de la Universitatea au avut o lovitură liberă din lateral, în careul oaspeţilor a urcat şi portarul Bogdan Olaru, a urmat centrarea pe care Perju a reluat-o cu capul în gol, 3-3 la ultima fază!! Perju, gol cu bandajul aplicat peste capul spart la o fază anterioară!

Rezultat de egalitate a fost şi în derbiul gălăţean din Liga 3, Oţelul - Sporting Lieşti 1-1. Oţelul a deschis scorul prin Chiriac (min 41), iar Sporting a egalat prin Alexandru Stan (52), jucător care începuse campionatul la Oţelul. Din minutul 83, Oţelul a jucat în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Crihană (două "galbene").


Weekend fotbalistic cu trei meciuri atractive. Primul va fi astăzi, de la 12,00, la stadionul „Dunărea”, între primele două clasate în Liga a IV-a, iar de la ora 18,00 va fi duelul dintre cele două echipe gălăţene din al treilea eşalon, Oţelul şi Sporting Lieşti. Apoi, duminică de la ora 11,00, la stadionul „Siderurgistul”, echipa feminină FC Universitatea Galaţi va începe meciurile fazei a doua a campionatului primei ligi, cele din grupa locurilor 4-6, urmând să întâlnească formaţia Universitatea Alexandria.

Meciul marii rivalităţi

De două sezoane, a apărut o aprigă rivalitate în Liga a IV-a, între echipele Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Zimbrul Slobozia Conachi, aflate mai mereu în luptă pentru primul loc. Se contura posibilitatea ca duelul direct, programat cu patru etape înainte de final, astăzi de la ora 12,00, la stadionul „Dunărea”, să fie decisiv pentru stabilirea formaţiei care să meargă la barajul de promovare. Însă, în urmă cu două runde, cei de la Zimbrul au avut o sincopă, meci egal cu cei din Vânători, astfel că derbiul este început cu un avans de patru puncte pentru studenţi. În aceste condiţii, pentru a mai avea de ce să spere la un eventual pas greşit al celor de la Universitatea, cei de la Zimbrul nu au decât varianta victoriei.

Ţinând cont şi de orgoliile existente, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal a decis să apeleze, în premieră, la un arbitru din afara judeţului, delegat la acest joc fiind bucureşteanul Ionuţ Coza, din lotul arbitrilor de la prima ligă. Observator va fi gălăţeanul  Silviu Veronel Ioan.

Astăzi, mai sunt programate două jocuri: Agrostar Tuluceşti – Quantum Galaţi (ora 13,00, terenul „Dunărea II”) şi Victoria Tecuci – Gloria Iveşti (ora 16,30). Ultimele trei jocuri au loc duminică, de la ora 12,00: Juventus Toflea – Avântul Drăgăneşti, Victoria Independenţa – Unirea Braniştea şi Viitorul Costache Negri – Voinţa Cudalbi.

Derbi gălăţean, în Liga 3

Cu trei etape înainte de finalul sezonului în Liga 3, la stadionul „Oţelul”, de la ora 18.00, va avea loc  derbiul judeţean, dintre cele două echipe gălăţene din Seria 1: SC Oţelul (locul 3) – Sporting Lieşti (locul 9). Este de aşteptat să fie un meci al orgoliilor din cele două tabere, chiar dacă miza punctelor a devenit aproape inexistentă în urma parcursului din retur mult sub potenţial al ambelor echipe.

Citit 2850 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Mai 2019 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.