Și-au aniversat căpitanul cu o promovare obţinută pe un teren cu groapă săpată pe toată linia porţii
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat

Și-au aniversat căpitanul cu o promovare obţinută pe un teren cu groapă săpată pe toată linia porţii
Adrian Grigoraş, sărbătorit de coechipieri la aniversarea zilei de naştere
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În ziua în care a împlinit 24 de ani, Adrian Grigoraş a marcat două din cele trei goluri cu care echipa sa, CS Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi, a câştigat în deplasare, scor 3-0, meciul retur cu Team Săgeata, din barajul pentru promovarea în Liga 3. Formaţia gălăţeană se impusese şi în prima manşă, scor 2-1.

Fotbalul gălăţean ar urma să aibă trei echipe la startul următorului sezon din al treilea eşalon, CS Universitatea “Dunărea de Jos” alăturându-se celor de la SC Oţelul şi Sporting Lieşti în urma câştigării barajului de promovare, cu scorul de 5-1 la general.

Meciul retur, disputat în comuna buzoiană Săgeata, a fost tranşat de CSU Galaţi în repriza a doua. Primul gol a fost marcat de căpitanul Adrian Grigoraş în min. 54, cu un şut “cu pământul” de pe la 18 metri, zonă centrală. Cam din aceeaşi poziţie Sorin Frunză a închis socotelile promovării, cu o execuţie perfectă a unei lovituri libere: 0-2 în minutul 64. Spre finalul partidei (min. 88), Grigoraş şi-a pus cireaşa pe tortul aniversar, marcând din penalty pentru 0-3.

Partida nu a fost chiar lipsită de emoţii pentru cei de la CSU şi cei aproximativ 100 de suporteri gălăţeni veniţi la Săgeata. În prima repriză, gazdele au reuşit să ţină jocul echilibrat, unul fără mari ocazii de gol, iar un moment important s-a petrecut în min. 42, când arbitrul Marius Chiţu (Târgovişte) a refuzat buzoienilor un penalty, pentru un fault în suprafaţa de pedeapsă. Anterior, gălăţenii au fost cei care au reclamat neacordarea de penalty, la o intervenţie asupra lui Grigoraş.

Cătălin Savu şi Gheorghiţă Popa, antrenorii formaţiei gălăţene, au început în formula: Olaru – Stancu, Morogan, Moise, Hilohi – Perju, Lovin – Ţuiu, Frunză, Izvoranu – Grigoraş. În partea a doua au mai intrat Ciurea, Mohorîță şi Blănaru.

Linia porţii, pe fundul gropii

O căsuţă pentru vestiare şi spectatori în jurul gardului ce împrejmuia, foarte aproape, terenul de joc. În spatele băncilor de rezerve, o mică pădurice, preferată pentru umbră (au fost 34 de grade Celsius) chiar şi cu dezavantajul tânţărimii şi al enervantelor furnici. În partea cealaltă, la „tribuna a doua”, s-a filmat meciul de pe o platformă ingenioasă, cameramanul ajungând la înâlţimea necesară stând în cupa ridicată a unui excavator.

S-a terminat 0-3, la fel cum ar fi trebuit să fie şi fără ca meciul să se joace. Una din porţi a avut o înălţime sub cea regulamentară (2,44 metri), iar soluţia gazdelor a fost săparea în zona liniei porţii. Au făcut-o cu prea mult zel, ieşind o groapă prea adâncă, astfel că s-a completat cu nisip. Chiar şi aşa, marginea gropii se întindea aproape jumătate de metru în interiorul terenului, cu o înclinaţie destul de mare încât mingea se putea rostogoli singură în poartă. Plus riscul accidentării portarului. Chiar şi în aceste condiţii, al terenului neregulamentar, arbitrul Marius Chiţu a preferat să dea drumul la joc, iar linia porţii trasată cu var... a devenit ceva abstract.

Foto 1, galerie: Loja "stadionului" din Săgeata. Foto Sorin Pană / Sportul Ilustrat. Foto 2: Groapa din poartă! Foto Marian Căpăţînă

Citit 5547 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2019 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.