Campionatul naţional Under 15 | Juniorii gălăţeni, printre protagoniştii competiţiei

Campionatul naţional Under 15 | Juniorii gălăţeni, printre protagoniştii competiţiei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Juniorii de la această categorie de vârstă (15 ani), au avut un alt mod de manifestare decât competiţiile obişnuite.Aceştia au evoluat în etape-turnee, cu selecţionate regionale, sub denumirea de „Turneul Speranţelor” la nivelul zonelor geografice.

Echipele din zona noastră au jucat sub denumirea de Regiunea Sud-Est, din care au făcut parte selecţionatele a şase judeţe: Constanţa, Tulcea, Buzău, Brăila, Galaţi şi Vrancea. Fiecare judeţ a prezentat în competiţie o selecţionată care a jucat cu fiecare dintre competitoare, tur-retur, în total zece jocuri fiecare. La final am avut o surpriză plăcută, pe primele două locuri clasându-se Galaţiul şi Constanţa, cu câte 17 puncte acumulate, ai noştri având chiar un golaveraj mai bun. De notat că gălăţenii s-au clasat pe primul loc pentru al doilea sezon consecutiv. După această primă parte, cele şase selecţionate au alcătuit alte două grupe, astfel: Constanţa, Tulcea, Brăila, respectiv, Galaţi, Buzău, Vrancea. Cele două grupări noi au mai susţinut un joc, încheiat cu succesul primei la scorul de 5-1. Competiţia a început anul trecut şi s-a încheiat la începutul acestei veri.

Selecţionata Galaţiului a fost alcătuită din juniori de la mai multe cluburi: Oţelul, Dunărea, Liceul Sportiv, Şoimii Dunăreni, Şcoala de Fotbal Oţelul  şi CS Şcolar Tecuci. Lotul acesta a fost antrenat de Gheorghiţă popa şi Ciprian Mocanu, sub supravegherea referentului zonal Adrian Oprea. Lotul gălăţean a fost alcătuit din următorii jucători: Jalbă, Paharnicu – Băsescu, Cojocaru, Chiriac, Dalaban, Popa, Munteanu, Dragomir, Bordun, Ciurea, Mirică, Nacu, Mlăjeru , Feraru, Tobă şi Dumitru.

„Menirea acestei competiţii a fost depistarea juniorilor talentaţi care finalmente să posede calităţile valorice de a fi promovaţi la lotul naţional Under 15, în vederea confruntărilor internaţionale. La nivelul Regiunii Sud-Est, a fost alcătuit un astfel de lot, în care au pătruns un gălăţean – Leonard Dragomir, un buzoian – pe postul de portar, şi nu mai puţin de nouă jucători de la Academia Gheorghe Hagi. Această selecţionată regională, alături de celelalte şapte din ţară, va participa la un turneu final, ce va avea loc la Centrul de antrenament de la Mogoşoaia, în perioada 20-28 iulie”, ne-a declarat antrenorul Gheorghiţă Popa.

Citit 2067 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2019 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.