Oţelul, o nouă şansă pentru sprijin de la Consiliul Local

Oţelul, o nouă şansă pentru sprijin de la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Printr-un anunţ postat pe site-ul Primăriei Galaţi, Consiliul Local face cunoscută intenţia de a deschide o nouă procedură privind finanţarea din bugetul local a programelor sportive iniţiate de către organizaţiile sportive, conform prevederilor din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului.

De data aceasta, bugetul alocat finanţărilor pentru programele sportive iniţiate de organizaţiile sportive este de 500.000 de lei. Dosarele vor fi depuse la Registratura municipiului Galaţi până la data de 14 august 2019. Date privind actele necesare pot fi obţinute de pe portalul administraţiei locale, www.primariagalati.ro, iar informaţii suplimentare se pot obţine de la Direcţia Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, Serviciul Învăţământ, Cultură, Turism, Sport, Culte, Sănătate şi Evenimente - Compartiment Sport din cadrul Primăriei, strada Domnească nr. 54, Camera 213, telefon 0236-307-780.

Foarte probabil, prin iniţierea acestei noi proceduri, se va putea depăşi situaţia financiară foarte dificilă în care se află echipa SC Oţelul. Formaţia din Liga a III-a n-a fost prinsă în prima etapă din acest an a procedurilor deschise de autoritatea municipală, cu dosare depuse până în 15 mai şi alocare de fonduri aprobată în şedinţa Consiliului Local din 26 iunie. Atunci, dosarul depus de SC Oţelul a fost incomplet, clubul primind acum o nouă posibilitate de accesare a sprijinului financiar din parte municipalităţii.

SC Oţelul anunţat, prin intermediul unui comunicat dat publicităţii în urmă cu două săptămâni, că îşi pune mari speranţe în obţinerea de finanţare de la Consiliul Local şi Primărie, precizând atunci că are promisiuni ferme în acest sens, promisiuni care acum pot fi onorate. "Clubul se află într-o comunicare permanentă cu reprezentanții autorităților locale, iar semnalele indică faptul că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, iar clubul va primi finanțare, însă se așteaptă o confirmare oficială, aprobată de Consiliul Local", transmiteau reprezentanţii SC Oţelul, în comunicatul menţionat.

Una dintrte urgenţele celor de la Oţelul este plata salariilor restante din sezonul trecut. Jucătorii Cătălin Iorga, Călin Cristea, Cosmin Neagu, Andrei Antohi și Alexandru Vlasie și-au înaintat memorii la FRF, iar dacă nu se vor reuşi plăţile către jucătorii cu memorii depuse, SC Oţelul riscă sancţiunarea cu depunctări pentru următoarea ediţie a Ligii a III-a.

Dacă totul va fi în regulă în ceea ce priveşte dosarul, proiectele ce vor fi depuse până pe 14 august ar urma să intre la vot în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni.

Opt cluburi la prima etapă

La prima etapă procedurală din acest an demarată de autorităţile municipale, in sedinţa Consiliul Local din 26 iunie s-au aprobat proiectele pentru cluburi, toate din zona fotbalului, în total fiind vorba de 992.000 de lei.

Sumele cele mai mari au fost acordate celor două cluburi cu echipe în prima ligă: vicecampioana naţională la futsal United Galaţi (club afiliat la FRF) - 500.000 de lei şi AFC Universitatea Galaţi, locul 4 în sezonul de debut în prima ligă de fotbal feminin şi semifinalistă în "Cupa României" - 370.000 de lei.

Celelalte şase entităţi sportive care au primit aprobarea finanţării din partea municipalităţii sunt toate cu activitate de fotbal. ACS Universitatea "Dunărea de Jos" a primit 7.000 de lei, sumă stabilită înainte de obţinerea promovării în Liga a III-a, iar celelalte cluburi de fotbal sunt axate toate pe copii şi juniori: Şcoala de Fotbal Oţelul (entitate diferită de Suporter Club Oţelul) şi ACSM Dunărea - câte 40.000 de lei, iar ACS Fortuna, ACS Luceafărul şi AFC Sorin Balaban - câte 7.000 de lei.

Până în acest moment, cele două cluburi cu echipe în prima ligă, United şi AFC Universitatea, au primit concret doar o treime din suma aprobată în urmă cu o o lună şi jumătate.

Citit 2379 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2019 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.