Gabriela Talabă, primul trofeu pe hard

Gabriela Talabă, primul trofeu pe hard
Victorie categorică în California
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălățeanca Gabriela Talabă, locul 307 WTA - cea mai bună poziție a carierei, a câștigat duminică, 15 septembrie 2019, turneul ITF de la Redding (California), după ce s-a impus categoric, scor 6-1, 6-1, în fața americancei Alycia Parks.

În proba de dublu, Talabă a făcut pereche alături de Chieh-Yu Hsu (Taipei). Cele două, principalele favorite, au pierdut în semifinale, scor 7-5, 4-6, 7-10, în fața perechii Catherine Harrison/ Paige Hourigan (SUA/ Noua Zeelandă).

Pentru gălățeanca de 24 de ani acesta este primul trofeu de simplu din an și, totodată, primul pe hard din carieră. "Este primul titlu de simplu pe hard și acesta este un sentiment special pentru mine. Am un an de când joc full-time în turneele profesioniste internaționale, iar rezultatele pe zgură au apărut încă de la început, pe când cele pe hard au venit mai greu. Am reușit aceasta cu multă muncă pe terenul de tenis, la antrenamente și pregătire fizică, dar nu numai", ne-a declarat Gabriela.

În palmares, Gabriela Talabă mai are încă trei trofee, toate pe zgură, obținute astfel: 2017 - la București (15.000 dolari), 2018 - la Marbella (15.000 dolari) și Charleston (25.000 de dolari).

"Am avut o discuție recent cu antrenorul din America în care el mi-a zis: "Tu ai armele necesare pentru a progresa foarte mult. Dacă vei continua să joci în special pe zgură, vei avea rezultate bune și vei ajunge în jurul locului 150 WTA, unde te vei opri. Dacă vrei să ajungi în primele 100, 50, 10 și așa mai departe jucătoare ale lumii, trebuie să îmbunătățești câteva lucruri în jocul tău actual și să joci turnee pe suprafețe rapide mai des". Aceste cuvinte mi-au rămas întipărite în minte pentru că nu vreau să fiu o jucătoare de tenis mediocră, ci una dintre cele mai bune", a mai spus sportiva din Galați.

Absolventă de studii universitare în Texas, Gabriela, care mereu s-a declarat o perfecționistă, recunoaște că a făcut schimbări importante, atât în jocul ei, cât și în ceea ce privește abordarea eșecului. "Am avut noi țeluri pentru a-mi îmbunătăți jocul pe suprafață rapidă în loc de a mă gândi la rezultate. În continuare, partea mentală m-a ajutat foarte mult, de asemenea. Am început să văd jocul de tenis într-o nouă perspectivă și să fiu pozitivă, indiferent de situația în care mă aflu. În trecut, obișnuiam să fiu perfecționistă și să vreau să fac totul excelent. Pe când acum, realizez că voi face greșeli neașteptate și sunt pregătită de neprevăzut. De exemplu, în semifinale am condus cu 3-0, după care am fost egalată la 3. În acel moment, nu m-am gândit o secundă la faptul că adversara are momentul jocului, revine și câștigă și următoarele game-uri. Atunci am gândit simplu: «Este 3-3, dar eu servesc. Eu pot începe și termina punctele, luând inițiativa. Voi face greșeli, dar e normal și sunt pregătită să le înfrunt. Dacă merge bine, este ideal; dacă nu, voi continua să fac ceea ce trebuie, indiferent de rezultat»", a completat Gabriela Talabă.

Trofeul din California este important pentru jucătoarea formată la Clubul Dacia Galaţi. Mai ales pentru că în acest an a fost de două ori semifinalistă, în Ecuador. ”Nu am reușit să trec de acestea. Prin acest rezultat, am mai multă încredere că pot realiza lucruri mari și că nimic nu este imposibil decât dacă nu încerc", a concluzionat Gabriela Talabă.

În săptămânile viitoare, gălățeanca are programată participarea la următoarele turnee: Templeton (California, 60.000 dolari, hard), Charleston (Carolina de Sud, 60.000 dolari, zgură) și Hilton Head (Carolina de Sud, 25.000 dolari, zgură). 

Patricia Țig, start pe "principalul" de la Seul

Altfel, Patricia Țig va juca, marți, 17 septembrie 2019, cu grecoaica Maria Sakkari (locul 28 WTA), principala favorită, în turul inaugural al turneului Internațional WTA de la Seul (Coreea de Sud), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Cele două jucătoare s-au mai confruntat în calificările de la Madrid, în 2016, turneu la care Țig a ajuns până în faza sferturilor de finală.

Pe tabloul principal, tot marții, vor mai evolua două românce, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu. Ana Bogdan o va întâlni pe Polona Hercog (Slovenia), iar Buzărescu se va confrunta cu Priscilla Hon (Australia). Irina Begu a pierdut, luni, în fața polonezei Magda Linette, cu scorul de 6-1, 6-4.

Citit 2820 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2019 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.