Oțelul a trecut cu brio testul maturităţii. CSU „Dunărea de Jos” a fost ghinionista etapei
Foto: SC Otelul

Oțelul a trecut cu brio testul maturităţii. CSU „Dunărea de Jos” a fost ghinionista etapei
Oţelul s-a impus în derbiul rundei din Liga 3
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Dintre cele trei echipe gălăţene, marea performeră a etapei a şaptea a fost Oţelul Galaţi, care s-a impus cu 2-1 în dificila deplasare de la Rădăuţi, după o evoluţie prin care şi-a injectat suporterii cu entuziam. Sporting Lieşti s-a descurcat şi ea foarte bine, obţinând extrem de necesara victorie din duelul de acasă cu KSE Tg. Secuiesc. În schimb, CSU „Dunărea de Jos” a pierdut printr-un gol încasat la ultima fază a meciului cu Ceahlăul.

Oţelul a trecut cu bine de un joc extrem de greu, în deplasare, în faţa unei echipe, Bucovina Rădăuţi, pe care Iulian Apostol, managerul executiv al clubului gălăţean, o vedea înaintea începerii sezonului ca o pretendentă serioasă chiar la primul loc.

Încrederea dată de victoriile din precedentele trei etape s-a văzut din plin în modul în care tinerii din echipa gălăţeană au abordat meciul. Dezinvolţi, curajoşi, roş-alb-albaştrii au impus ritmul încă din start, având aproape o oră de joc în care şi-au dominat valoroşii adversari, au marcat de două ori şi au mai avut şi alte situaţii în care şi-au creat marii ocazii de gol. Andrei Munteanu a deschis scorul în min. 37 cu un şut frumos din afara careului, iar Bogdan Crihană a făcut 0-2 în min. 57, minge trimisă cu capul la colţul lung la o centrare din corner a lui Stoian.

Lucrurile s-au complicat după doar un singur minut, când gazdele au redus diferenţa în urma unui penalti. Acest gol a ridicat mult tonusul celor de la Bucovina, care au dominat ultimele 15-20 de minute, spre final s-a jucat aproape numai în careul gălăţean şi în preajma acestuia, cei de la Oţelul reuşind să reziste acestei presiuni fără a permite adversarei să-şi creeze mari oportunităţi de a înscrie. N-a fost doar un joc defensiv excelent, ci şi tăioase contraatacuri oprite de paradele portarului rădăuţean.

Derbiul dintre formaţiile de pe locurile 2 şi 3 a fost câştigat de Oţelul, care a terminat meciul cu şase jucători de cel mult 21 de ani pe teren - Ursu, Manău, Crihană, Zărnescu, Drăgan şi Ţicămucă - spre marea satisfacţie a antrenorului Alexandru Ciobanu. „O victorie importantă, pe terenul unei echipe puternice, care a fost rodul muncii colective. Sunt de apreciat jucătorii noştri pentru devotament şi respectarea sarcinilor de joc. Este de lăudat toată echipa, inclusiv pentru felul în care s-a descurcat în perioada de dominare a gazdelor dinspre final, fără să le permitem să-şi creeze mari ocazii de a marca. Mă bucur mult şi pentru că am reuşit să-i facem să plece fericiţi spre casă pe suporterii care au fost alături de noi”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Alexandru Ciobanu a trimis în teren următoarea formulă: Ursu – Stoian, Puțanu, Ghiocel (cpt), Manău – Munteanu, Crihană, Bordieanu, Dima – Matei, Cîrjan. Au mai evoluat: Drăgan, Țicămucă, Pleșa și Zărnescu.

În clasament, Oţelul a urcat pe locul doi, cu trei puncte în urma celor de la Aerostar Bacău şi tot atâtea avans faţă de Bucovina.

Următorul joc al roș-alb-albaștrilor este programat sâmbătă, 12 octombrie, în compania celor de la Sporting Liești. Partida ce va conta pentru etapa a opta se va disputa pe stadionul Oțelul, cu începere de la ora 17:00

Sporting, evadare din subsol

Sporting Lieşti, care se afla pe locul 14 cu doar 4 puncte, avea uriaşă nevoie de victorie în faţa celor de la KSE Tg. Secuiesc pentru a ieşi din subsolul clasamentului şi a reuşit să o obţină. Pe terenul din Lieşti, Sporting a dominat tot jocul, dar a înscris o singură dată, prin Alexandru Stan, în minutul 60, la o combinaţie ofensivă purtată de fundaşul T. Năstase şi Dănăilă, încheiată cu centrarea decisivă a primului.

Doru Balmuş şi Cristi Brăneţ, antrenorii echipei din Lieşti, au început meciul cu: Vădeanu – Iancu, Gâţă, Dima, T. Năstase – Munchiu – Stan, Dănăilă, Nica, Bârlădeanu – Mihu. Au mai intrat Adamache, I. Constantinescu, Hodorogea şi Goga.

Învinşi la ultima fază

CSU „Dunărea de Jos” a fost ghinionista rundei, cu înfrângere pe teren propriu, scor 0-1, dintr-un gol primit la ultima fază a meciului cu Ceahlăul Piatra Neamţ: s-a întârziat o degajare de lângă colţul terenului, oaspeţii au blocat, au intrat în posesie, a urmat o centrare la colţul lung şi excelentul portar Enache n-a mai avut ce face. Este al doilea meci din acest sezon în care CSU „Dunărea de Jos” pierde puncte în prelungiri, după cel cu Ştiinţa Miroslava, când a fost egalată în min. 90+1.

CSU „Dunărea de Jos” (antrenor Cătălin Savu) a jucat în formula: Enache – Ivașcu, Morogan, Moise, Manea – Hilohi, Chiriac, Lovin, Vârlan – Țuiu, Grigoraș. Au mai jucat: Izvoranu și Mohorîță.

Formaţia studenţească rămâne, astfel, pe locul 15, penultimul, iar în runda următoare este obligată să câştige pe terenul ultimei clasate, CSM Paşcani, pentru a mai putea spera la ieşirea din zona roşie a clasamentului.

Citit 3183 ori Ultima modificare Duminică, 06 Octombrie 2019 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.