Meci crucial pentru a juca la EURO 2020

Meci crucial pentru a juca la EURO 2020
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Naționala de fotbal a României mai are de făcut doi pași pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020. Primul pas este să învingă reprezentativa similară a Suediei, în meciul care va avea loc în această seară, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București. Dacă "tricolorii" vor lua cele trei puncte din această confruntare, ei mai au nevoie de un punct din ultimul meci al campaniei, din Spania.

Starea de spirit din cantonamentul "tricolorilor" este una bună, jucătorii declarându-se încrezători într-un rezultat pozitiv. Despre același optimism se poate vorbi și în tabăra scandinavă, mai ales că suedezii deja și-au prezentat echipamentul pentru… turneul final. "Nu este vorba de aroganță. Ne respectăm adversarii, dar suntem convinși că ne vom califica", au explicat nordicii.

Calculele calificării

Pentru că mai sunt numai două runde din această campanie, calculele sunt simple. "Tricolorii" sunt obligați să bată pe Suedia, dar nu oricum, cu 1-0 sau la minim două goluri diferență pentru ca, în varianta egalităţii de puncte, să aibă avantajul rezultatelor directe favorabile, apoi să nu piardă în Spania, meci pe care îl vor juca luni seară. De partea cealaltă, suedezii se mulțumesc cu o remiză pe Arena Națională, pentru că ar rămâne pe locul 2, iar următorul meci este cu Insulele Feroe, unde cele trei puncte sunt ca și asigurate.

Florin Andone s-a accidentat săptămâna trecută și va lipsi, ca și Vlad Chiricheș sau Grigore. Astfel, selecţionerul Cosmin Contra nu are prea multe variante în centrul defensivei. Cum locul lui Nedelcearu pare bătut în cuie, Contra are de ales al doilea fundaș central dintre Ad. Rus, Iulian Cristea și Burcă. Primul are cele mai mari șanse să fie titular, jucând destul de bine și în meciurile precedente.

A surprins, într-o oarecare măsură, convocarea lui mijlocaşului central Băluță, care până acum a fost lăsat la naționala de tineret, iar titularizarea sa nu ar fi o surpiză. Punctul forte pare a fi linia mijlocașilor ofensivi, formată din trei dintre: Hagi, Stanciu, Mitriță, Deac, Fl. Coman, Budescu sau Cicâldău.

Situaţia în clasament este următoarea: 1.Spania - 20 puncte, 2.Suedia - 15 p, 3.România - 14p, 4.Norvegia - 11p, 5.Feroe - 3p, 6.Malta - 3 puncte.

Mai sunte de jucat partidele:

Astăzi, 15 noiembrie 2019: Norvegia - Feroe, România - Suedia, Spania - Malta (ora 21:45)

Luni, 18 noiembrie 2019: Malta - Norvegia, Spania - România, Suedia - Feroe (ora 21:45)

FRF, mesaj tăios către adversari

Federația Română de Fotbal (FRF) a reacționat după ultimele săgeți aruncate de suedezi, nordicii făcând declaraţii despre presupusul rasism al publicul român, pe lângă "aroganţa" de a-şi prezenta deja tricourile pentru turneul final, ca şi cum ar fi deja calificaţi.

FRF a răspuns printr-un mesaj publicat pe site-ul official, cu un conţinut plin de ironii adresate echipei suedeze, pe care îl redăm integral: "Dragi vikingi suedezi, astăzi ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine, însă, va fi o cu totul altă zi. Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat! Am înghițit trufia că "va fi amuzant să veniți la București și să câștigați". Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de "rasismul de la București". Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni! Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct, deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit.

Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba:

• Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului

• Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți

• Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor!

• Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici.

• Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.

Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume. Poate nu suntem suficient de mulți. Dar suntem TOȚI. O echipă cât o ţară".

Citit 1533 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.