Handbal. Astăzi, primul meci la Campionatul Mondial

Handbal. Astăzi, primul meci la Campionatul Mondial
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România își începe parcursul la Campionatul Mondial de handbal feminin, astăzi, la ora 11,00, în compania Spaniei. Cele două reprezentative fac parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru. Kazakhstan și Senegal. Reprezentativa Spaniei este extrem de cunoscută publicului din țară, având în vedere că nu mai puțin de șapte jucătoare sunt legitimate sau au evoluat în Liga Națională. Alexandrina Barbosa este printre cele mai cunoscute figuri, ea jucând în trecut la Rm. Vâlcea şi Braşov.

Echipa României a plecat în Japonia cu 10 zile înaintea acestui prim meci, pentru acomodarea dpelină cu diferenţa de fus orar, lotul fiind mondificat în ultimul moment în urma scandalului de dopaj de la Corona Braşov. Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi și Daria Bucur au fost lăsate acasă, în locul lor selecţionerul Tomas Ryde convocându-le pe Patricia Vizitiu, Anca Polocoşer şi gălăţeanca Elena Dache. Aceasta din urmă a început practicarea handbalul la Şendreni, cu antrenorul Manuel Ivan, iar apoi a trecut la CSS Galaţi. În prezent joacă la HC Dunărea Brăila.

Programul celorlalte meciuri ale echipei României este următorul: duminică, 1 decembrie, ora 11,00, cu Senegal; 3 decembrie, ora 12,00, România – Kazakhstan; 4 decembrie, ora 8,00, România – Muntenegru; 6 decembrie, ora 12,00, România – Ungaria.

Primele trei clasate se califică în Grupele Principale.

Citit 1026 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.