Federaţia română cere monitorizarea UEFA

Federaţia română cere monitorizarea UEFA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că UEFA se va implica pentru ca barajul Ligii Naţiunilor pe care echipa naţională a României îl va disputa la 26 martie, în deplasare, cu Islanda, să nu se dispute pe un gazon îngheţat, ci pe unul optim pentru fotbal. 

"Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, în care l-am informat despre această temere a noastră, că gazonul din Islanda nu va corespunde la ora jocului. Mi-a transmis însă că UEFA va trimite o echipă care să-i sprijine pe islandezi astfel încât să ne asigurăm că gazonul se va prezenta în condiţii optime", a spus Burleanu.

"O altă informaţie pe care o avem este faptul că în momentul de faţă gazonul este acoperit cu o prelată, pentru ca apoi să se treacă la o procedură de încălzire a suprafeţei de joc. Înţeleg că se va interveni cu nişte tuburi cu apă caldă", a adăugat preşedintele.

Oficialii FRF s-au declarat nemulţumiţi de planul de pregătire al Federaţiei Islandeze de Fotbal pentru barajul Ligii Naţiunilor în ceea ce priveşte terenul încă din luna decembrie a anului trecut. Aceştia au precizat că este nevoie de garanţii din partea gazdelor că suprafaţa de joc nu va fi îngheţată la ora partidei.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 în urma preliminariilor continentale. "Tricolorii" păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor. Ei vor întâlni Islanda în deplasare, pe 26 martie, în cealaltă semifinală a culoarului A al barajelor urmând să se înfrunte Bulgaria şi Ungaria. În finală, pe 31 martie, pentru un bilet la EURO 2020, se vor bate câştigătoarele celor două semifinale, meciul urmând să aibă loc în Bulgaria sau Ungaria.

Şanse mici de „naturalizări”

Referitor la informaţiile despre naturalizarea căpitanului echipei CFR Cluj, portughezul Mario Camora, pe care le-a comentat şi selecţionerul Mirel Rădoi, preşedintele FRF a afirmat: "Nu vreau să discut pe subiecte care ar putea pune direct sau indirect presiune pe selecţioner. Ca să clarificăm, însă, trebuie să menţionez că nu există acest concept de naturalizare. Ca un jucător să poată deveni eligibil pentru naţionala României trebuie să aibă cetăţenia română. După ce a obţinut-o, trebuie să verifici cât timp a stat în ţara respectivă. Dacă a stat minim 5 ani, atunci înseamnă că el a contribuit la nişte performanţe sportive şi poate fi selecţionat. Nu m-ar deranja ca un jucător străin să evolueze pentru naţionala României. În niciun caz. Dar primul lucru pentru ca un jucător să joace pentru naţională este să aibă cetăţenia română şi nu Federaţia Română de Fotbal eliberează cetăţenia".

Citit 1290 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2020 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.