Simona Halep joacă azi în ”optimile” din Dubai

Simona Halep joacă azi în ”optimile” din Dubai
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Românca Simona Halep, locul 2 WTA, va juca direct în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Dubai (premii totale de 848.000 de dolari), iar adversară îi va fi tunisianca Ons Jabeur, locul 45 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018, la Beijing, unde câştig de cauză a avut jucătoarea din Tunisia. Partida va începe la ora 17.00. 

”Mă aştept la un meci greu, ştiu că primul meci tot timpul e greu în timpul unui turneu”, a spus Simona Halep, înainte de debutul la Dubai. Simona nu a mai jucat, la simplu, niciun meci oficial după Australian Open (semifinala pierdută în fața ibericei Garbine Muguruza), iar la dublu, unde a făcut pereche alături de Julia Goerges, a pierdut, în primul tur de la Dubai, în fața perechii Makoto Ninomiya/ Zhaoxuan Yang, scor 2-6, 1-6.

Ons Jabeur, care a trecut în primul tur de americanca Alison Riske, scor 7-6 (3), 1-6, 6-3, speră să aibă o evoluție foarte bună în fața româncei. ”Sper că o să avem un meci bun. Simona este o sursă de inspirație pentru multe jucătoare și sunt norocoasă că pot juca împotriva ei. Sper că voi avea atitudinea potrivită, mentalitatea corectă și că voi reuși să câștig”, a spus Jabeur, la o conferință de presă.

Altfel, Sorana Cîrstea (locul 70 WTA) a pierdut, scor 1-6, 3-6, în fața estoniancei Anett Kontaveit (locul 24 WTA). Cîrstea a venit din calificări, unde le-a avut ca adversare pe Margarita Gasparyan, Julia Goerges și Carla Suarez-Navarro.

Kim Clijsters, revenire în circuit după opt ani

Belgianca Kim Clijsters (36 ani) a pierdut primul meci de la revenirea în circuitul feminin de tenis, după opt ani de absență. Marea campioană, cu patru trofee de Grand Slam (unul la Australian Open și trei la US Open), fost învinsă la Dubai, de Garbine Muguruza, în primul tur,  scor 2-6, 6-7, după un meci în care și-a surprins de multe ori adversara. ”Nu ştiam cum o să joace. Ştiam însă că poate juca încredibil. Şi la un moment dat a evoluat la un nivel incredibil. Sunt sigură că o să devină din ce în ce mai bună şi o să ne pună multe probleme”, a declarat Garbine Muguruza, despre Kim Clijsters.

Beneficiara unui wild card, Clijsters s-a simțit foarte bine pe teren. ”Am avut o senzaţie plăcută pe teren. Am simţit, hai să nu spun uşurare, ci ritmul pe care îl pot avea. Am simţit că sunt în joc în setul al doilea. Nu e probabil jucătoarea care loveşte cel mai tare, sunt jucătoare care lovesc mingea mai tare. Am simţit că sunt în stare să joc de la egal la egal de pe fundul terenului. Am simţit că un timp am dominat unele puncte... modul în care am putut să revin în setul secund, cu tenisul pe care l-am jucat reprezintă ceva pozitiv. Iau asta cu mine pentru următoarele meciuri”, a spus Kim Clijsters, potrivit news.ro.

Citit 1334 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 08:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.