Gândurile lui Dorinel Munteanu în timp de pandemie. Antrenorul campion cu Oţelul critică graba cu care se taie salariile

Gândurile lui Dorinel Munteanu în timp de pandemie. Antrenorul campion cu Oţelul critică graba cu care se taie salariile
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dorinel Munteanu (51 de ani), antrenorul care a scris cea mai frumoasa pagină din istoria fotbalului gălăţean prin câştigarea titlului de campioană cu Oţelul în 2011, critică deciziile unor finanţatori şi conducători din fotbalul românesc, de a tăia substanţial salariilor jucătorilor în plină pandemie de coronavirus.

"La noi este ceva ieșit din comun. Nici nu s-a anunțat bine pandemia și, gata, tăiem salariile. Mi se pare o greșeală. S-a anunțat carantina, imediat s-au tăiat salariile, unele echipe ar da faliment, sunt prea multe vești proaste. Cred că trebuie să avem răbdare", a declarat Dorinel Munteanu, la Digi Sport.

"Munti" a mai spus că perioada de izolare poate fi benefică, dintr-un anumit punct de vedere. "Stăm în casă şi aşa avem tot timpul să ne gândim la ce am făcut greșit. Această problemă n-a venit întâmplător, e bine că acum ne gândim la ce am făcut rău și ce am făcut bine. Trebuie să trecem peste această pandemie, vom ieși bine de aici cu ajutorul bunului Dumnezeu. Sunt convins că, după ce această problemă va trece, lumea va veni la stadion, e dornică de fotbal, de sport. Trebuia să primim această palmă ca să ne trezim, mă refer aici la fotbal", a adăugat Dorinel Munteanu.

Fostul jucător al echipei naţionale în perioada Generaţiei de Aur a avut vârful carierei de antrenor la Galaţi, unde a câştigat în 2011 campionatul Ligii I cu Oţelul, echipă pe care a condus-o din 2009 până în 2012. Din 2019, este antrenor principal la CSM Reşiţa.

Salarii reduse la jumătate

Reacţia lui Dorinel Munteanu a fost generată de anunţul mai multor cluburi că vor scădea drastic salariile, printre ele numărându-se FCSB, Viitorul, Chindia și Poli Iași. La polul opus se află campioana CFR Cluj, care a anunţat că va menține salariile jucătorilor la același nivel, cel puțin până la 1 iunie.

La Viitorul, Hagi şi Gică Popescu le-au propus jucătorilor să semneze pentru diminuarea salariilor pe un an şi trei luni, transmiţându-le fotbaliştilor că o altă variantă mai este doar intrarea în şomaj tehnic, caz în care vor primi mult mai puţini bani. La FCSB, Gigi Becali plănuiește tot o reducere la jumătate a tuturor salariilor, iar unii dintre fotbaliști au semnat deja.

Consiliul Director al clubului CSM Poli Iaşi a luat deocamdată o decizie pe termen scurt, hotărând suspendarea contractelor fotbaliştilor, antrenorilor şi a celorlalţi angajaţi, ei urmând să fie retribuiţi începând cu 24 martie cu 75 la sută din salariul mediu brut pe economie pe perioada stării de urgenţă.

Cel târziu, la sfârşit de iunie

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a declarat sâmbătă că, pentru a nu perturba şi sezonul următor, campioantele naţionale ar trebui reluate cel mai târziu la sfârşitul lunii iunie. "Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C. Suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru şi va trebui să aşteptăm ca toate celelalte sectoare. Opţiunile pentru reluarea campionatelor sunt: la jumătatea lunii mai, în iunie sau chiar la finele lui iunie. Dacă nu vom reuşi, sezonul este probabil pierdut. Există chiar o propunere care vizează încheierea acestui sezon la datele la care în mod normal ar începe cel următor, al căruit start va fi şi el mutat un pic mai târziu. Dar, neştiind când se va încheia pandemia, nu putem să avem un plan definitiv", a precizat Ceferin.

Citit 2131 ori Ultima modificare Duminică, 29 Martie 2020 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.