Wimbledonul a fost anulat, pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial

Wimbledonul a fost anulat, pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După mutarea în anul viitor a două dintre competițiile majore ale lui 2020, "Europenele" de fotbal şi Jocurile Olimpice de la Tokyo, lumea sportului este lovită şi de anularea turneului de Grand Slam de la Wimbledon, unde Simona Halep este campioană en-titre. Este pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial când turneul de tenis de la Wimbledon nu se va desfășura.

Anularea acestui turneu major este cel mai recent pas dintr-o serie de măsuri pe care tenisul mondial le-a luat, începând cu anularea Indian Wells și continuând, apoi, cu anularea celor de la Miami, Charleston, Madrid, Roma, precum și finala Fed Cup (de la Budapesta).

Dacă Roland Garros a putut fi mutat în toamnă, la numai o săptămână după US Open (cel puțin deocamdată), Wimbledonul este mult mai afectat de contextul actual, din punct de vedere logistic, aici fiind mult mai dificilă o amânare cu câteva săptămâni, din cauza specificului competiţiei de la Londra.

Turneul era programat între 29 iunie și 12 iulie, iar o eventuală desfășurare fără spectatori nu a fost dorită de către organizatori. Astfel, campionii en-titre, Simona Halep și Novak Djokovici, își vor apăra trofeele în 2021. Alte consecințe sunt, momentan, neclare, dar știm deja că ambele clasamente, ATP și WTA, sunt deocamdată înghețate.

Prin anularea turneului de Wimbledon a fost anulat întreg sezonul competiţiilor pe iarbă. "Este o decizie pe care am luat-o cu toată seriozitatea. Am ales să punem pe primul plan sănătatea publică și a celor care contribuie la acest eveniment. Este o măsură provocată de această criză globală fără precedent", a declarat Ian Hewitt, președintele All England Lawn Tennis Club.

Reacțiile jucătorilor nu au întârziat să apară

Simona Halep, campioana en-titre, a anunțat pe contul de Instagram că va aștepta încă un an pentru a-și apăra titlul. "Sunt tristă să aud că Wimbledonul nu se va mai juca în acest an. Finala de anul trecut va fi întotdeauna una dintre cele mai fericite zile din viața mea, dar trecem prin ceva mai important decât tenisul acum, iar cele mai bune vești sunt că Wimbledonul va reveni la anul. Și asta înseamnă că voi aștepta mai mult ca să-mi apăr titlul acolo. Rămâneți puternici și continuați să credeți", a spus Halep. Simona Halep a învins-o în finala de anul trecut pe Serena Williams cu 6-2, 6-2 și a devenit prima româncă învingătoare în proba de simplu.

Finalistul de anul trecut, elvețianul Roger Federer (38 de ani), s-a declarat "devastat", dar crede că este soluția cea mai bună, în aceste împrejurări. "Aștept cu nerăbdare să revin anul viitor", a spus el pe Instagram, dând astfel de înțeles că nu are de gând să se retragă fără să treacă din nou pe la Wimbledon.

La rândul său, Serena Williams, în vârstă de 38 de ani, a reacționat imediat pe Twitter, declarându-se "zguduită" de anularea turneului londonez. Americanca a câștigat în trecut de șapte ori la Wimbledon.

Ieri, Marea Britanie, care este în acest moment în carantină, avea înregistrate peste 29.000 de cazuri de infectări şi peste 2.300 de decese.

Citit 1774 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.