CSM Galaţi, tot mai aproape de revenirea în Liga Naţională
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

CSM Galaţi, tot mai aproape de revenirea în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conducerea Federaţiei Române de Handbal (FRH) şi reprezentanţi ai cluburilor au avut ieri o videoconferinţă, în care s-au discutat variantele de finalizare ale sezonului 2019-2020 şi sistemul competiţional pentru următorul campionat. Majoritatea a optat pentru îngheţarea celui actual, fără retrogradare, iar pentru sezonul următor să se extindă Liga Naţională la 16 echipe, cu trei promovate din eşalonul secund.

În urmă cu o săptămână, Consiliul de Administraţie al FRH stabilea modul de finalizare a actualului sezon şi datele de disputare ale meciurilor, dacă situaţia generată de epidemia de COVID-19 va permite să se joace din iunie. Handbalistele de la CSM Galaţi ar fi urmat să joace pentru promovarea în elită în 19-21 iunie, la turneul final al eşalonului secund. Însă, condiţiile aproape imposibile impuse de Ministerul Sănătăţii şi cel al Tineretului şi Sportului pentru reluarea activităţii cluburilor sportive nu prea mai lasă speranţe pentru a se mai putea juca în acest sezon.

Alexandru Dedu, preşedintele FRF, s-a aflat, ieri, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii cluburilor cu echipe feminine, pentru a le afla părerea la variantele pregătite pentru finalizarea sezonului. Majoritatea cluburilor din Liga Naţională au optat să nu se mai termine campionatul în iulie-august şi să fie îngheţat sezonul 2019-2020, fără echipe retrogradate. Pentru campionatul următor, cluburile din prima ligă au fost de acrod cu mărirea la 16 echipe, celor 13 de acum urmând să li se alăture trei din eşalonul secund, cu cel mai bun punctaj, după modelul norvegian (raport puncte/ număr de meciuri jucate). La acest capitol, CSM Galaţi stă cel mai bine, formaţia antrenată de Alexandrina Soare având victorii în toate partidele jucate în acest sezon, astfel că ar urma să promoveze fără să se mai dispute turneul final al eşalonului secund şi turneul de baraj pentru retrogradare-promovare cu ultima clasată din Liga Naţională.

La subiectul promovării, unde cluburile din eşalonul secund au fost întrebate şi dacă au bugetul necesar pentru a face faţă cheltuielilor primului eşalon, doar CSM Galaţi şi încă un club au fost de acord cu promovarea directă într-o primă ligă de 16, celelalte spunând că doresc să joace turneul final de opt echipe al Diviziei A.

Decizia finală urmează să fie luată de Consiliul de Administraţie al FRH, în şedinţa programată peste o săptămână, în 18 mai.

Citit 1970 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2020 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.