Baschet. Campionatul ”îngheață”, iar din toamnă revine cu noutăți
Foto: Sonia Baciu

Baschet. Campionatul ”îngheață”, iar din toamnă revine cu noutăți
CSM Galați, la ultimul meci pe teren propriu din sezonul 2019-2020
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Chiar dacă de astăzi se pot relua antrenamentele la sporturile de echipă, cu respectarea strictă a unor condiții, baschetul românesc se va opri până la finalul verii. "Campionatul se va închide 100 la sută, anunțul oficial urmând să se facă după ședința Consiliului Director de săptămâna viitoare", ne-a declarat Florin Atanasiu, șeful secției de baschet a CS Municipal Galați, prezent miercuri la o videoconferință a FR Baschet.

Înaintea acestei conferințe, președintele FR Baschet, Horia Păun, declarase pentru Agerpres că va discuta situația cu toți reprezentanții cluburilor. "Din păcate, ridicarea restricţiilor se va face gradual, acum propunerile fac referire doar la seniori şi loturile olimpice, nu ştiu câte cluburi îşi vor permite să se supună acestor restricţii drastice, cu carantină şi izolare totală, cu personal şi staff dispus să stea în cantonament atâtea săptămâni. În principiu, în urma discuţiilor cu cluburile din Liga Naţională de seniori şi senioare, am agreat să închidem. Decizia nu a fost luată încă, probabil vor mai fi unele discuţii cu cluburile. Vom face exact cum s-a întâmplat şi în alte ligi din Europa, îngheţare, nu promovează, nu retrogradează nimeni. Decizia finală va fi luată prin Comitetul Director (n.r. - săptămâna viitoare)", a declarat Păun, pentru Agerpres.

La momentul întreruperii competiţiilor de baschet, în Liga Naţională masculină (9 martie), U-Banca Transilvania Cluj-Napoca şi campioana CSM CSU Oradea erau la egalitate de puncte (33) în fruntea clasamentului, în timp ce echipa CS Municipal Galați se afla pe locul 4 al Grupei Galbene (locurile 7-12).

În videoconferința de miercuri s-a discutat și despre modul în care se va desfășura campionatul în sezonul următor. Printre cele mai vehiculate variante, aceasta fiind și cea susținută de clubul gălățean, a fost cea a unei singure grupe valorice, de 14 echipe. Decizia în această privință se va lua pe 15 iunie, în funcție de ce se decide și la nivel european, pentru potrivirea calendarelor competiționale.

Liga de vară

La nivel național, o noutate în urma videoconferinței de miercuri o reprezintă "Summer LNBM League", o competiție ce se vrea un preambul al campionatului, în care se vor disputa meciuri doar cu juniorii și sportivii aflați deja sub contract, urmând ca din octombrie să se joace la "capacitatea maximă".

Citit 1333 ori Ultima modificare Joi, 14 Mai 2020 22:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.