Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprogramate pentru vara viitoare din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi anulate definitiv dacă nu se vor desfășura în 2021.

”Înțeleg poziția partenerilor noștri din Japonia”, a spus Thomas Bach, într-un interviu acordat BBC, cu referire la declarația lui Yoshiro Mori, președintele Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care a precizat că totul se va decide la finalul lunii aprilie 2021.

”Nu putem să angajăm încontinuu între 3.000 și 5.000 de oameni pentru a reuși să organizăm competiția. Nu putem să schimbăm programul sportului din toată lumea și, totodată, nu putem să îi lăsăm pe sportivi cu această incertitudine”, a declarat Bach.

Totodată, acesta a mai spus că situația va fi dificilă dacă JO se vor desfășura fără spectatori. ”Nu vrem lucrul acesta, pentru că spiritul olimpic este să îi unim pe fani. Asta face unice Jocurile, pentru că vin spectatori din toate colțurile lumii pentru fiecare sport în parte și se întâlnesc pe Stadionul Olimpic. Când vom avea o idee clară despre cum va arăta lumea pe 23 iulie 2021, atunci vom lua cea mai bună decizie”, a completat oficialul CIO.

Pe 24 martie, CIO a anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate inițial pentru perioada 24 iulie - 9 august 2020, se vor muta în vara anului 2021, în perioada 23 iulie - 8 august.

Citit 718 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.